Javaanse barbecue-grill kippenbouten

Gepubliceerd op 5 mei 2022 om 10:14

Onze  nieuwe authentieke rub met de echte Indonesisch, Javaanse rub is ideaal om snel en makkelijk overheerlijke authentieke Javaanse smaken op tafel te zetten. Hieronder kippenbouten die ik eerst marineer, vervolgens in de oven en vlak voor het eten afgrillen.

Plan

  • 2 El Javaanse Satérub van Sorgh & Hoop
  • 4 kippenbouten
  • 2 El zoete ketjap

Prep

Marineren

Hoef niet van tevoren maar kan ook in de ochtend of de avond ervoor

  • Kerf de bouten in door in de huid te snijden zodat de rub goed intrekt.
  • Wrijf in de 4 kippenbouten in met de rub en de zoete ketjap. (Ik doe het hier in een plastic zakje zodat ik de kruiden goed kan inmasseren.)

Voorbereiding in de oven

  • Dek de ovenschaal met kippenbouten af met aluminium folie.
  • Gaar het gerecht op 200 graden 40 minuten en langer indien nodig! Biologische kip duurt langer om te garen.
  • Draai op de helft van de tijd de kip om in de ovenschaal.

 

Plezier

Rooster vlak voor het opdienen de kippenbouten af op de grillstand van de oven of op de barbecue.

Psstt...

Snij in bij de bot om te kijken of de kip gaar is.

Serveer met met Javaanse Bami, en petjil of roerbakgroenten.