Voor 4 Personen
In Suriname bestaat gourmetten niet omdat je altijd voor veel mensen kookt in grote potten. Door de kleinere gezinnen en de andere manier van leven is dit in Nederland anders. Kerst is natuurlijk het moment om iets nieuws te bedenken waarvan je zeker weet dat iedereen het lekker vindt. Kies daarom voor de kruidenpasta's en laat iedereen zelf vis, groenten en vlees hiermee insmeren of ermee roerbakken.

Plan
Haal in huis:
- 2 El Javaanse kruidenpasta van Sorgh & Hoop
- 2 El Creoolse kruidenpasta van Sorgh & Hoop
- 2 El Hindoestaanse kruidenpasta van Sorgh & Hoop
- 2 ons zalm of andere verse vis
- 4 grote garnalen óf gamba's
- 300 gram filet van kip
- 2 ons champignons in grote plakken
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 zoete aardappel
- 1 rijpe bakbanaan
- 4 EL olijfolie
- 1 El zoete ketjap
- 1 El zoute ketjap
- 4 ons gekookte rijst of bami
- Prei
Prep
- Vermeng de kruidenpasta's met een beetje olie
- Voeg bij de Javaanse en Creoolse kruidenpasta zoete en zoute ketjap naar smaak.
- Snij de kip in blokjes
- Snij de zalm in plakken
- Snij vis, vlees en groenten in blokjes en maak een hamburger door bloem en scheutje ei toe te voegen en 1 van de kruidenpasta's.
- Snij de champignons in kleine stukjes
- Snij de prei fijn
- Snij de courgette in plakken
- Snij de aubergine in plakken
- Vermeng de vis, vlees en groenten met de diverse kruidenpasta's.
- Maak mini satéstokjes met de Javaanse en Creoolse kruidenpasta
- Snij de zoete aardappel in dikke plakken
- Snij de bakbanaan in korte plakken van 1/2 cm
Plezier
- Vermeng op de plaat óf in de pannetjes je eigen bami of nasi door de Javaanse kruidenpasta's, prei en blokjes kipfilet toe te voegen.
- Bak de groenten, vis en vlees in een pannetje of op een plaat
- Bak de zoete aardappel en banaan apart in plakken met een beet olie
Psstt...
Gekookte cassave is ook lekker om te bakken op een plaat
Iedereen kan kijken hoe sterk ze de gerechten gekruid willen hebben