Het Sorgh & Hoop kookplan

Gepubliceerd op 9 maart 2020 om 16:11

Plannen - Prep - Plezier

Steeds meer lees ik en zie ik om me heen dat we steeds minder tijd hebben om te koken. Toch willen we elke dag vers en makkelijk eten?  In 2017 besteden we in Nederland nog maar 28 minuten aan het bereiden van de dagelijkse maaltijd. Het Sorgh & Hoop kookplan en de kruidenpasta's zijn voor jou de oplossing.

Koken met het Sorgh & Hoop Kookplan, betekent voorbereiden op rustige momenten en optimaal gebruik maken van je keukenapparatuur zoals de oven. De benodigde ingrediënten komen uit de voorraadkast of uit de diepvries maar kunnen ook verse producten van het seizoen of kliekjes van de vorige dag zijn.

Ik hoor vaak de opmerking. Ik heb doordeweeks geen tijd om te koken. ik vraag dan of de voorbereiding de avond ervoor niet had kunnen gebeuren. ik zie vaak verbazing en ongeloof en hoor dan o ja dat kan ook natuurlijk!

De Hindoestaanse, Creoolse en Javaanse  kruidenpasta’s en het kookplan van Sorgh & Hoop maakt de Surinaamse keuken toegankelijk voor iedereen. Met dit plan doe je de voorbereiding op rustige momenten en maak je slim gebruik van keukenhulpjes. Het is nu mogelijk om binnen 15 minuten heerlijke en gezonde gerechten van de 3 belangrijke Surinaamse subculturen op tafel te zetten. Alle recepten van Sorgh & Hoop zijn geschreven in 3 P's: Plan, Prep, Plezier. Op drukke dagen doe je de Plan en Prep fase op een rustig moment. Dit betekent dat het opdienen op een drukke dag, Plezier betekent voor iedereen en geen stress. 

 

Op de foto zie je 3 ovengerechten die ik op een rustig moment 2 uur in de oven laat garen. Het is lamsvlees met Hindoestaanse kerrie, Creoolse kippen drumsticks en een Italiaanse lamsbout met Italiaanse kruiden en knoflook.

Ik bewaar de gerechten in de koelkast. De hele week kook ik ermee. Zo maak ik 1 dag Hindoestaanse kerrie met linzen en nan of rotie. Met de kipdrumsticks maak ik, met de helft van het vlees en saus, Creoolse bruine bonen met rijst. De lamsbout serveer ik bij een Italiaanse pasta of risotto. Naast vleesgerechten kan je ook visgerechten of groentegerechten bereiden in de oven of een combinatie hiervan!

 

Voor inspiratie en recepten:

https://www.sorghenhoop.nl/recepten