Steun jij ook Kindertehuis Open Poort

Gepubliceerd op 20 januari 2023 om 18:55

Op bezoek bij het kindertehuis Olga Clarck in Nieuw Nickerie. Even kijken hoe het met ze gaat. Soms gaat het goed maar soms zie ik de wanhoop in de ogen van Rachel en Giuliano. 👩🏽‍🌾

‘Tekort aan groente, fruit en melk’, zegt Rachel die samen met haar man Gulliano al vele jaren het kindertehuis runt.  De tekorten en inflatie in Suriname zijn niet alleen door de economische malaise 🌴maar ook door Covid en de oorlog in de Oekraine. De zwakkeren worden helaas het hardst getroffen.

Ik vraag me af wat ik kan doen. Morgen hebben ze geen groenten. Vandaag eten ze een kerrie van pompoen met de 2 pompoenen die ze gisteren hebben gekregen. De 45 kinderen zitten in afwachting aan tafel als de pompoen met rijst geserveerd wordt. 🇸🇷

Ik rijd licht gefrustreerd weg en zie onderweg naar mijn moeders huis een 'Ons Belang' een kraam met groenten en fruit bij een woonhuis. Ik vraag daar naar de groenten van het seizoen en krijg wat extra korting voor het Kindertehuis  

Met kousenband, aubergine, komkommers en loukhie (courgette achtige groente) rijd ik direct terug naar het Kindertehuis om het af te geven. #olgaclarckkindertehuis

De volgende dag lever ik 4 liter melk af. Ik wil dat deze hulp ook doorgaat als ik terug ben. Ik spreek af met de 2 lokale sociale ondernemers dat zij zorgen voor groenten en fruit en dat wij de rekeningen betalen. Met Rachel spreek ik af 2 dagen later pizza te kom bakken...