Gourmetten met rotie en kerrie

Gepubliceerd op 12 december 2022 om 16:43

Organiseer een rotie gourmet tijdens de feestdagen of andere bijzondere gebeurtenis met onze kerrierub en Hindoestaanse kerriepasta.  Zo kan iedereen eigen verse roties maken of stukjes naan of wrap opwarmen en met een lekkere kerrie eten. Iedereen is blij verrast over deze bijzondere manier van gourmetten en zowel vegetariers, vis- en vleeseters komen aan hun trekken. Houd je niet van kerrie dan doe je een saté gourmet met onze satérub en Javaanse kruidenpasta.

@machtelt.photo

Plan: boodschappenlijst kerrie gourmet 4 pers.

  • Hindoestaanse kerriepasta van Sorgh & Hoop 1 potje kerrierub van Sorgh & Hoop
  • Javaanse en Creoolse salsa van Sorgh & Hoop. 200 gram spinazie of spitskool
  • 2 tomaten in kleine blokjes gesneden
  • 1/2 aubergine in plakken
  • 100 gram champignons in plakken
  • 200 gram gekookte kikkererwten (uit blik)
  • 200 gram gekookte aardappelen
  • 200 gram (vega) kipfilet/dijen
  • 100 gram garnalen
  • 200 gram zalm in blokken gesneden
  • 200 ml (olijf) olie, peper, zout

Natuurlijk kan je ook je eigen variaties maken met stukken witvis, gekookte linzen of groenten van het seizoen, gekookte zoete aardappelen en restjes groente, vlees en vis.

Tja, het was even wennen voor het eerst gourmetten met pannetjes. Maar eigenlijk is het heel fijn omdat je kip en garnalen gescheiden kan klaarmaken. We wokten heerlijke groentegerechten op de grillplaat en maakten kleine roties en de kinderen waren heel enthousiast om zelf mini roties te bakken op de bakplaat. In de zomer ook  ideaal om buiten in de tuin te eten. In plaats van barbecue heerlijk in de tuin gourmetten...

Plan: boodschappenlijstje rotie

Maak je eigen mini roties (zie recept hieronder) of koop rotie-wraps, wraps of tortilla's of naan.

Rotiedeeg voor je eigen mini-roties:

300 gr zelfrijzend bakmeel, 1 tl baking soda, snufje zout, 200 ml water, 1 el olie. dit mengen en laten rijzen afgedekt in een schaal minimaal 30 minuten

Voor de rotie vulling: 200 gram gekookte aardappel, 1 tl kerrierub van Sorgh & Hoop en 1 tl komijn