

Plezier
- Pak een stukje deeg. (smeer je handen in met bloem zodat het niet plakt)
- Maak er een bolletje van en druk het plat.
- Doe hier 1 el aardappelvulling in sluit weer tot een bolletje.
- Rol het bolletje uit op een met bloem bestrooide plank of aanrecht tot pannenkoek.
- Vet de bakplaat van de gourmet of koekenpan in met olie.
- Bak de rotieplaat en smeer de bovenkant in met
- olie. Draai het dan om.
- Maak de randjes plat met een lepel.
Plan: boodschappenlijstje rotie
Maak je eigen mini roties (zie recept hieronder) of koop rotie-wraps, wraps of tortilla's of naan.
Rotiedeeg voor je eigen mini-roties:
300 gr zelfrijzend bakmeel, 1 tl baking soda, snufje zout, 200 ml water, 1 el olie.
Rotie vulling: 200 gram gekookte aardappel, kerrierub van Sorgh & Hoop en komijn
Overig: deegroller, schotel met bloem, olie, kwastje
Prep: voorbereiding
Rotiedeeg
Mengen alle ingrediënten voor het deeg en laat afgedekt in een schaal minimaal 30 minuten rijzen.
Rotievulling
Prak de gekookte aardappelen zo fijn mogelijk en voeg 1 tl kerrierub en 1 tl komijn toe. Proef en voeg eventueel zwarte peper toe en zout toe.

Plan: boodschappenlijst kerrie gourmet 4 pers.
- Hindoestaanse kerriepasta van Sorgh & Hoop
- 1 potje kerrierub van Sorgh & Hoop
- Javaanse en Creoolse salsa van Sorgh & Hoop.
- 200 gram spinazie of spitskool
- 2 tomaten
- 1/2 aubergine
- 100 gram champignons
- 200 gram gekookte kikkererwten of linzen(uit blik)
- 200 gram gekookte aardappelen
- 200 gram (vega) kipfilet/dijen
- 100 gram garnalen
- 200 gram zalm
- 200 ml (olijf) olie, peper, zout

Prep: voorbereiding kerriegourmet
- Meng kerriepasta mengsel met 2 el kerriepasta met 2 el olie en voeg peter en zout naar smaak toe.
- Snij aubergine en champignons in plakken.
- Snij de tomaat in kleine blokjes.
- Snij de spitskool fijn.
- Laat de kikkererwten uitlekken.
- Snij aardappelen, (vega)kip, en zalm in kleine blokjes.
- Doe alle in schaaltjes
Plezier
- Roerbak spinazie, of spitskool met kikkererwten en 1 tl kerrierub en olie op de bakplaat.
- Maak pannetjes met zalm of (vega) kip, tomaatblokjes en 1 tl kerriepastamengsel, aardappel, spinazie.
- Bestrooi stukjes zalm met de kerrie rub en bak op de plaat.