Gourmetten met rotie en kerrie

Gepubliceerd op 13 december 2022 om 13:03

Plezier

  • Pak een stukje deeg. (smeer je handen in met bloem zodat het niet plakt)
  • Maak er een bolletje van en druk het plat.
  • Doe hier 1 el aardappelvulling in sluit weer tot een bolletje.
  • Rol het bolletje uit op een met bloem bestrooide plank of aanrecht tot pannenkoek.
  • Vet de bakplaat van de gourmet of koekenpan in met olie.
  • Bak de rotieplaat en smeer de bovenkant in met
  • olie. Draai het dan om.
  • Maak de randjes plat met een lepel.

Plan: boodschappenlijstje rotie

Maak je eigen mini roties (zie recept hieronder) of koop rotie-wraps, wraps of tortilla's of naan.

Rotiedeeg voor je eigen mini-roties:

300 gr zelfrijzend bakmeel, 1 tl baking soda, snufje zout, 200 ml water, 1 el olie.

Rotie vulling: 200 gram gekookte aardappel,  kerrierub van Sorgh & Hoop en komijn

Overig: deegroller, schotel met bloem, olie, kwastje

Prep: voorbereiding

Rotiedeeg

Mengen alle ingrediënten voor het deeg en laat afgedekt in een schaal minimaal 30 minuten rijzen.

Rotievulling

Prak de gekookte aardappelen zo fijn mogelijk en voeg 1 tl kerrierub en 1 tl komijn toe. Proef en voeg eventueel zwarte peper toe en zout toe.

Plan: boodschappenlijst kerrie gourmet 4 pers.

  • Hindoestaanse kerriepasta van Sorgh & Hoop
  • 1 potje kerrierub van Sorgh & Hoop
  • Javaanse en Creoolse salsa van Sorgh & Hoop.
  • 200 gram spinazie of spitskool
  • 2 tomaten
  • 1/2 aubergine
  • 100 gram champignons
  • 200 gram gekookte kikkererwten of linzen(uit blik)
  • 200 gram gekookte aardappelen
  • 200 gram (vega) kipfilet/dijen
  • 100 gram garnalen
  • 200 gram zalm
  • 200 ml (olijf) olie, peper, zout

Prep: voorbereiding kerriegourmet

  • Meng kerriepasta mengsel met 2 el kerriepasta met 2 el olie en voeg peter en zout naar smaak toe.
  • Snij aubergine en champignons in plakken.
  • Snij de tomaat in kleine blokjes.
  • Snij de spitskool fijn.
  • Laat de kikkererwten uitlekken.
  • Snij aardappelen, (vega)kip, en zalm in kleine blokjes.
  • Doe alle in schaaltjes

Plezier

  • Roerbak spinazie, of spitskool met kikkererwten en 1 tl kerrierub en olie op de bakplaat.
  • Maak pannetjes met zalm of (vega) kip, tomaatblokjes en 1 tl kerriepastamengsel, aardappel, spinazie.
  • Bestrooi stukjes zalm met de kerrie rub en bak op de plaat.