Javaanse Makreel met snijbonen

Gepubliceerd op 27 januari 2021 om 21:52

Dit gerecht maak je heel snel klaar en het is een heerlijke combinatie van gerookte makreel die een Aziatische touch krijgt met de Javaanse kruidenpasta. Je kan het eten met een beetje rijst of op een broodje of je maakt er een mini rijsttafeltje van met  roerbak witte kool, roerbakgarnalen en rijst.

Prep

  • Snij de ui fijn.
  • Filleer de gerookte makreel of koop filet.
  • Was de bonen en snij fijn.

Plan

  • 90 gram Javaanse Kruidenpasta
  • ongeveer 200 gram Makreelfilet
  • 250 gram snijbonen of sperziebonen
  • 3 EL olijfolie
  • 1 ui
  • 1 El zoete ketjap
  • 1 El zoute ketjap
  • peper zoals Madame Jeanet of Sambal Manis naar smaak

 

Plezier

  • Verwarm de olie en voeg de ui en kruidenpasta toe en bak kort
  • Voeg de gesneden bonen toe en roerbak kort.
  • Voeg de Makreelfilet toe en bak voorzichtig in in de saus
  • Breng verder op smaak met zoete en zoute ketjap.
  • Breng indien gewenst op smaak met peper of sambal

 

Pssst...

  • Voor meer saus voeg je 300 ml kokosmelk toe aan het einde.
  • Eet als snack, voorgerecht of met rijst, rijst of bami.
  • Voeg er 300 gram gesneden sperziebonen, kousenband of snijbonen aan toe. Sluit bij boontjes de pan even af, niet te lang want de boontjes moeten beetgaar zijn!