Javaanse tahoe, spruiten, bloemkool wok

Voor 4 Personen

Deze Javaanse No Waste roerbak van tahoe, spruitjes en alle restjes groente uit de koelkast is heerlijk als afwisseling op de winterse stamppotten. Eet het met gekookte mie of rijst. Gefruite uitjes of seroendeng als finishing touch geeft het gerecht een bijzondere bite!

Plan

Haal in huis:

  • 90 gram Javaanse Kruidenpasta
  • 200 gram tahoe
  • 300 gram groenten zoals spruitjes, bloemkool, courgette, aubergine, champignons, sperziebonen
  • 50 gram seroendeng
  • 50 gram gefruite uitjes
  • 5 EL archideolie of andere olie voor het wokken
  • 1 El zoete ketjap, ketjap Manis
  • 1 El zoute ketjap.ketjap Asin

Prep

  • Snij de tahoe in blokjes
  • Snij alle groente even groot als de blokjes tahoe

Plezier

  • Verwarm de olie en bak de tahoe op hoog vuur lichtbruin
  • Voeg de kruidenpasta toe en bak kort mee
  • Voeg de groenten toe en roerbak 5 minuten
  • Breng op smaak met de zoete en zoute ketjap  Strooi er voor het opdienen seroendeng en gefruite uitjes over!

Pssst...

  • Serveer het gerecht eventueel in een omelet met pindasaus, plakjes gebakken banaan en kroepoek