Garnalen in kerrie-kokossaus

 

Plan

  • 90 gram Hindoestaanse Kerriepasta
  • 300 gram gepelde garnalen óf gamba's
  • 1/2  ui (ongeveer 80 gram)
  • 2  El olijfolie
  • 2 rotie's, rijst,nan of wrap
  • 1 Tl zout
  • 200 ml kokosmelk
  • Optioneel: Groenten naar keuze zoals 200 gram doperwten, verse óf diepvries spinazie
  • Optioneel: Madame Jeanet peper fijngestampt of tante Sita's Auberginekerrie Vega

 

Prep

  • Ontdooi de garnalen in warm water
  • Smeer ze in met de Hindoestaanse kerriepasta
  • Snij de ui in stukjes, middelfijn

 

Plezier

  • Verwarm de olie in de pan en voeg de ui eraan toe  totdat ze glazig zijn
  • Voeg de kerriepasta toe wat over is.
  • Roerbak 2 minuten en voeg de garnalen toe en roerbak kort (ongeveer 2 minuten
  • Maak saus door het toevoegen van 200 ml kokosmelk
  • Voeg eventueel bevroren of verse doperwten óf spinazie voorzichtig toe.
  • Sluit de pan 5 a 10 minuten totdat alles gaar is.

Psstt....