Een absolute klassieker van de Surinaamse keuken. Deze bakkeljauw is niet moeilijk te maken. Het is heerlijk op een broodje, met schijfjes zoete aardappel, cassave of rijst. Serveer er gebakken banaan bij, kousenband of fijngesneden sperziebonen en word blij!
Plan
- 500 gram gram bakkeljauw filet
- 90 gram Creoolse specerijenpasta van Sorgh & Hoop
- 4 EL olijfolie
- 100 gram gesneden ui
- 100 gram tomaten of 70 gram blik tomatenpuree
- 1 El zoete ketjap
- 1 tl fijngesneden verse peper (optioneel)
Prep
- Snij 1 ui fijn.
- Snij 2 tomaten in blokjes.
- Kook de bakkeljauw in een pan water, Na 10 minuten koken afgieten in een vergiet en nog een keer 10 minuten koken totdat het nog licht gezouten is!
- Laat het goed uitlekken in een vergiet.
- Pluis de bakkeljauw in fijne vlokken
Plezier
- Voeg de olie en de Creoolse Specerijenpasta toe in een koekenpan.
- Voeg de gesneden ui en de tomaten toe. Bak 5 minuten.
- Bak de bakkeljauw in de saus.
- Voeg zoete, zoute ketjap, tomatenpuree en peper naar smaak toe.
Psstt…
- Het is ook lekker om door de bakkeljauw fijngesneden kousenband of sperziebonen of snijbonen te roerbakken…lekker en gezond!
- Een broodje bakkeljauw is een delicatesse maar eet de bakkeljauw ook met rijst of met
- Cassave of zoete aardappel. Je kan de de zoete aardappel koken maar ook in dunne schijfjes bakken in een pan.