Snelle Creoolse Pindasoep

voor 4 personen

Plan

  • 3 ons (vegan) kipfilet of gerookte (vegan) kip of ontzoute zoutvlees óf vleesvervanger
  • 45 gram Creoolse specerijenpasta
  • 350 gram  pindakaas of verse pinda's 
  • 2 liter water
  • 2 zoete aardappel
  • 1 El bio groente-, of kippenbouillonpoeder
  • 1 tl zwarte peper of fijngestampte Madame Jeanet peper.
  • 1 ons fijngesneden selderie
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 El suiker of andere zoetstof
  • 1 halfrijpe en 1 groene banaan en/of zoete aardappel 

Prep

  • Snij de selderie fijn
  • schil de bananen en snij in plakjes van 1/2 cm
  • schil de zoete aardappel en snij in blokjes
  • Breng de kipfilet samen met 2 liter water, de Creoolse kruidenpasta, bouillonpoeder , laurierblaadjes, pimentkorrels, bananen en zoete aardappel op kooktemperatuur en vervolgens 15 minuten op middelhoog temperatuur. (dat het nog licht borrelt)
  • Als de kipfilet gaar is en de banaan en zoete aardappel haal je het uit de bouillon.
  • Snij de kipfilet in blokjes of pluis het.
  • Voeg de pindakaas toe en maak een egale bouillon.

 

Plezier

  • Doe de blokjes kip, banaan en eventueel zoete aardappel weer in de pan en verwarm de soep totdat het bijna kookt
  • Breng de soep op smaak met met groentebouillon of zout.
  • Voeg de zoetstof toe
  • Voeg de selderie aan de bouillon toe
  • Optioneel: voeg madame Jeanet naar smaak toe óf serveer de peper er apart bij.

 

Psstt..

  • Bij gebruik van verse pinda's, pinda's 30 minuten in water en dan malen. Natuurlijk kan je er een maaltijdsoep van maken, verdubbel de hoeveelheid en serveer eventueel met rijst
  • Lekker is een combinatie van kipfilet en gerookte kip
  • Maak de soep dunner door wat water toe te voegen en dikker door pindakaas of kokosmelk toe te voegen
  • je kan ook kippenbouten gebruiken.Gaar deze zonder banaan of zoete aardappel. Voeg deze pas toe als de bouten bijna gaar zijn!
  • Maak een vegetarische variant met zoete aardappel en groene en rijpe bakbanaan.

 

Jang Switie


«   »