voor 4 personen
Plan
- 3 ons (vegan) kipfilet of gerookte (vegan) kip of ontzoute zoutvlees óf vleesvervanger
- 45 gram Creoolse specerijenpasta
- 350 gram pindakaas of verse pinda's
- 2 liter water
- 2 zoete aardappel
- 1 El bio groente-, of kippenbouillonpoeder
- 1 tl zwarte peper of fijngestampte Madame Jeanet peper.
- 1 ons fijngesneden selderie
- 3 laurierblaadjes
- 2 El suiker of andere zoetstof
- 1 halfrijpe en 1 groene banaan en/of zoete aardappel
Prep
- Snij de selderie fijn
- schil de bananen en snij in plakjes van 1/2 cm
- schil de zoete aardappel en snij in blokjes
- Breng de kipfilet samen met 2 liter water, de Creoolse kruidenpasta, bouillonpoeder , laurierblaadjes, pimentkorrels, bananen en zoete aardappel op kooktemperatuur en vervolgens 15 minuten op middelhoog temperatuur. (dat het nog licht borrelt)
- Als de kipfilet gaar is en de banaan en zoete aardappel haal je het uit de bouillon.
- Snij de kipfilet in blokjes of pluis het.
- Voeg de pindakaas toe en maak een egale bouillon.
Plezier
- Doe de blokjes kip, banaan en eventueel zoete aardappel weer in de pan en verwarm de soep totdat het bijna kookt
- Breng de soep op smaak met met groentebouillon of zout.
- Voeg de zoetstof toe
- Voeg de selderie aan de bouillon toe
- Optioneel: voeg madame Jeanet naar smaak toe óf serveer de peper er apart bij.
Psstt..
- Bij gebruik van verse pinda's, pinda's 30 minuten in water en dan malen. Natuurlijk kan je er een maaltijdsoep van maken, verdubbel de hoeveelheid en serveer eventueel met rijst
- Lekker is een combinatie van kipfilet en gerookte kip
- Maak de soep dunner door wat water toe te voegen en dikker door pindakaas of kokosmelk toe te voegen
- je kan ook kippenbouten gebruiken.Gaar deze zonder banaan of zoete aardappel. Voeg deze pas toe als de bouten bijna gaar zijn!
- Maak een vegetarische variant met zoete aardappel en groene en rijpe bakbanaan.
Jang Switie