Deze garnalen maak je in 5 minuten en serveer je als snack, voorgerecht of met een beetje kokosmelk bij het hoofdgerecht.
Het is zo lekker, feestelijk en bijna iedereen word er blij van...
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2Fl%2Fk%2Fv%2Ftemp-nwfqyjfxmlfwtyypfjiq%2Fe409i3%2Fpasted-imageWedJan272021212155GMT0100Midden-Europesestandaardtijd.png)
Plan
- 90 gram Javaanse Kruidenpasta
- 400 gram gepelde garnalen
- 3 EL olijfolie
- 1 ui
- 1 El zoete ketjap
- 1 El zoute ketjap
- peper zoals Madame Jeanet of Sambal Manis naar smaak
Prep
- Snij de ui fijn.
- Pel de garnalen laat eventueel de kop eraan
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2Fl%2Fk%2Fv%2Ftemp-nwfqyjfxmlfwtyypfjiq%2F7rwkwh%2FIMG_6020.jpg)
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2Fl%2Fk%2Fv%2Ftemp-nwfqyjfxmlfwtyypfjiq%2F7bw5g5%2Fpasted-imageWedJan272021212424GMT0100Midden-Europesestandaardtijd.png)
Plezier
- Verwarm de olie en voeg de ui en kruidenpasta toe en bak kort
- Voeg garnalen toe en roerbak 3 minuten op hoog vuur tot het gaar is
- Breng verder op smaak met zoete en zoute ketjap.
- Doe er peper naar smaak bij
Pssst...
- Voor meer saus voeg je 300 ml kokosmelk toe aan het einde.
- Eet als snack, voorgerecht of met rijst, rijst of bami.
- Voeg er 300 gram gesneden sperziebonen, kousenband of snijbonen aan toe. Sluit bij boontjes de pan even af, niet te lang want de boontjes moeten beetgaar zijn!
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2Fl%2Fk%2Fv%2Ftemp-nwfqyjfxmlfwtyypfjiq%2Fgdv8t1%2FIMG_6032Edited.jpg)