Javaans-Thaise schotel

voor 6 personen

Comfortfood wat je goed kan gebruiken op een regenachtige dag. Mijn dochter van 8 wilde graag Thais eten maar het was zo pittig dat de tranen over haar wangen rolde. Ik besloot voor haar mijn eigen 'pepervriendelijke versie' te maken. Onderstaand gerecht is dus een combinatie van een pittige Thaise kruidenpasta met de verse Javaanse kruidenpasta van Sorgh & Hoop.  De kruiden laos, sereh en gember zitten in beide kruidenpasta's, belangrijke ingrediënten voor de Aziatische keuken.

Op de foto de kerrieschotel met geroerbakte sperziebonen, aubergine met eetbare bloemen en bruine basmatirijst....wat een gezond feestje!

Plan

Haal in huis:

  • 90 gram Javaanse kruidenpasta van Sorgh & Hoop
  • 1 volle El rode Thaise kerriepasta maar minder of meer naar smaak.
  • 500 gram filet van kip of een combinatie met garnalen en inktvis
  • 2 ons champignons
  • 5 EL olijfolie
  • 2 tenen knoflook (optioneel)
  • 1 ui
  • 300 ml kokosmelk
  • vissaus of zout naar smaak
  • 50 gram verse koriander (optioneel)

Prep

  • Snij de ui en de knoflook fijn.
  • Snij de kip in blokjes
  • Snij de champignons in stukjes
  • Snij de koriander fijn

Plezier

  • Verwarm de olie voeg ui toe en bak kort
  • Voeg knoflook en kruidenpasta's toe en bak 1 minuut
  • Voeg vlees of andere gerechten zoals tahoe, garnalen, inktvis en roerbak 3 minuten op hoog vuur tot het gaar is
  • Voeg de champignons toe en roerbak nog 1 minuut
  • Voeg de kokosmelk toe, roer goed door en sluit de pan af met een deksel
  • Breng op smaak met vissaus of zout.
  • Serveer in een mooie schaal en strooi de koriander erover

Kousenband of  witte of spitskool roerbakken bij de Rendang.

Pssst...

  • Voor meer saus voeg je meer kokosmelk toe aan het einde, indien het niet sterk genoeg is voeg je wat meer marinade toe.
  • Voor minder vlees en meer groenten voeg je samen met de champignons meer groenten toe zoals gesneden sperziebonen of aubergine of broccoli. Houd de deksel op de pan totdat de bonen beetgaar zijn!
  • Eet met rijst, rijstmie of bami of bruine rijst of bloemkoolrijst
  • Serveer er sperziebonen of aubergine bij wat je roerbakt met knoflook, olie, zout en op het laatst roer je er wat sesamolie door.

«   »