Javaanse Kipfilet in Ketjap

voor 4 personen

Deze Javaanse kip maak je in 10 minuten en kan je voor veel doeleinden gebruiken zoals met kokossaus en boontjes of als basis voor bami of nasi. Ik gebruik tegenwoordig een combinatie van biologische kipfilet en champignons. Hierdoor is het gerecht gezonder en eten we minder vlees. Ook wordt het gerecht door deze combinatie van groente en vlees niet duurder ook al gebruiken we bio kip. Bij Javaans eten strooi ik voor het opdienen altijd seroendeng en gefruite uitjes over het gerecht. Als ik taugé en kiemgroente heb een beetje erover heen. Lekker knapperig en gezond!

voor 4 personen

Plan

  • 90 gram Javaanse Kruidenpasta
  • 400 gram filet van kip óf vega kip óf 200 gram (vega) kip door 200 gram champignons of spitskool.
  • 3 EL olijfolie
  • 1 ui
  • 2 El zoete ketjap
  • 2 El zoute ketjap óf zout

Optioneel:

  • 2 ons bosuit
  • seroendeng
  • gefruite uitjes

Prep

  • Snij het ui fijn.
  • Snij de (vega) kip in stukjes
  • Snij de champignons of spitskool en eventueel bosui fijn.

Plezier

  • Verwarm de olie en voeg ui en de kruidenpasta toe en bak kort
  • Voeg de (vega) kip toe en roerbak ongeveer 3 minuten op hoog vuur tot het gaar is
  • Voeg eventueel de champignons of spitskool en eventueel bosui fijn toe en roerbak totdat alles net gaar is.

Pssst...

  • Voor meer saus voeg je 200 ml kokosmelk toe aan het einde.
  • Eet met rijst of Javaanse Bami en roerbak groenten.
  • Als borrelhapjes rol je het gerecht in onze rotie wrap of omelet
  • Serveer met onze Javaanse salsa van verse ananas óf pindasaus.