Doks-eend in masala is het ultieme feestgerecht bij veel Hindoestanen.
De eend wordt in kleine stukjes gehakt door de poelier en vervolgens laat je het stoven in je geheime masala. Hier wordt een aantal uren voor uitgetrokken. Ik maak dit gerecht in de oven,...Dit zal niet iedereen op prijs stellen maar ik vind de oven er uitermate geschikt voor. Dus lieve mensen met Surinaams bloed, neem het me niet kwalijk, proef het eerst en wordt dan pas boos....

Plan
- 90 gram Hindoestaanse Kerriepasta
- 1 TL Komijn
- 1 El masala, kerriepoeder
- 600 gram eend in stukjes gehakt
- 1 El olijfolie of biologische zonnebloemolie
- 1 middelgroot ui (ongeveer 100 gram)
- 2 tomaten
- 2 grote tenen knoflook
- 1/2 TL zout
- Optioneel: madame Jeanet peper fijngestampt
- 4 rotieplaten óf nan, rijst


Prep
- Was de stukjes eend en verwijder delen die liever je niet eet!
- Snij de ui, knoflook en tomaat middelfijn
- Doe de eendstukjes in een ovenschaal en gril de eend 2 keer 10 minuten aan weerszijden
- Voeg toe olie, ui, tomaat, zout, kerriepasta, komijn
- Meng de ingrediënten goed door het vlees
- Sluit de ovenschaal af met aluminiumfolie en gaar het gerecht op 200 graden 145 minuten!
- Draai de eend om op de helft van de tijd!

Plezier
- Haal de folie van de schaal en grill het gerecht vlak voor het eten 2 x 10 minuten aan beide zijden op 200 graden óf
- Maak extra saus door meer tomaat toe te voegen en een beetje water
- Voeg zout en peper naar smaak bij!
- Warm de rotie of nan en groenten.




Jang Switie
Psstt....
- Serveer het gerecht met Snelle Kerrie van Linzen en Spinazie met fijngesneden boontjes of Snelle Kerrie Kool
- Lekker hierbij is een Appel Chutney van Tante Sita
- Maak eventueel je eigen Rotieplaten gevuld met gele spliterwten óf koop rotie of naan of eet met rijst