Snelle, gezonde & makkelijke Hindoestaanse Recepten

van Tante Sita

Hindoestaanse kerriepasta
Basis recept makkelijke, snelle en gezonde Hindoestaanse gerechten

 Meer informatie over de Hindoestaanse kerriepasta en de ingrediënten vind je hier

Vlees & Kip

Doks-Eend in kerrie

De eend wordt in kleine stukjes gehakt door de poelier en vervolgens laat je het stoven in je geheime masala. Hier wordt een aantal uren voor uitgetrokken. Ik maak dit gerecht in de oven,...Dit zal niet iedereen op prijs stellen maar ik vind de oven er uitermate geschikt voor. Dus lieve mensen met Surinaams bloed, neem het me niet kwalijk, proef het eerst en wordt dan pas boos....

Lees meer »

Snelle Kipkerrie óf Vega Kipkerrie

Deze schotel eet je  met rotie, nan of rijst. Ik maak altijd extra veel kipkerrie omdat het ook heerlijk is op een broodje voor de lunch of koolhydraatarm te eten met een omelet. Ik combineer vaak biologische kipfilet en sperziebonen óf champignons. Hierdoor is het gerecht gezonder, eten we meer groenten en minder vlees en wordt het gerecht niet duurder ook al gebruiken we bio kip. Maak van onderstaand gerecht het eventueel een soep door er linzen of kikkererwten en spinazie, water en bouillon aan toe te voegen.

Lees meer »

Kerrie-ovenschotel van kip en aardappel met rotie of nan

Deze ovenschotel eten we graag met rotie óf nan. Ik maak in 1 kerrieschotel biologische kippenbouten óf vleugels, aardappels en zoete aardappels. Er kunnen ook stukjes aubergine of pompoen bij. Hierdoor eten we meer groente en minder vlees en is het gerecht goed betaalbaar. Meng als het gerecht bijna klaar is eventueel gekookte kikkererwten er door.

Lees meer »

Veganistisch-Vegetarisch-Groenten

Snelle Kerrie Kool

Spitskool is heerlijk om te roerbakken met kerrie. Eet dit met rotie, nan of rijst. Je kan ook een gekookte ei, paddestoelen of stukjes kipfilet meebakken in de kerrie en je hebt een gezonde, supersnelle maaltijd en iedereen geniet van de groente.

Lees meer »

Groentekerrie in bladerdeeg

Voor een lekkere lunch, picknick, snack of borrelhapje vul je kant & klare bladerdeeg, wrap, pizza- of broodjesdeeg met de groentekerrie van de vorige dag. Of je maak met de restjes aardappel, groenten,linzen of kikkererwten een kerrie. Serveer er een lekkere chutney en komkommer bij en iedereen is gelukkig!

Lees meer »

Pompoen-Pastinaak kerrieschotel

Deze herfstschotel brengt je met seizoengroenten pompoen en pastinaak in een tropisch sfeertje en verwarmt je. Je kan het vegetarisch maken of zoals op de foto met kipfilet. Werk je thuis dan doe je tussen de middag de voorbereiding zoals snijden en garen in de oven. De bereiding in is makkelijk en snel maar zorg dat je op een rustig moment zoals de avond van tevoren de pompoen schilt of koop het gesneden

Lees meer »

Vis & Schaaldieren

Broodje Kousenband met garnalen

Wat een feest is een broodje kousenband met garnalen! In Suriname eten we het met kousenband in een wit Surinaams puntje. In Nederland met fijngesneden sperziebonen of snijbonen met in een bruin pistoletje. Met Hollandse garnalen, maar Noorse mogen ook! De gele paprika is fijngesneden Madame Jeanet, alleen voor liefhebbers van wat extra pit.

Lees meer »

Kwi Kwi - Surinaamse vis in kerrie-kokossaus

Het eten van Kwi kwi en krabbenpoten zijn sociale momenten van het gezin. Surinaamse families eten graag samen bepaalde lekkernijen zoals de Nederlanders mosselen eten. In Suriname is het vangen van Kwi kwi alleen in een bepaald seizoen toegestaan net als in Nederland de Oosterschelde kreeft. Het eten van deze vis is een speciale uitdaging, let erop dat je naast een routinier zit!

Lees meer »

Hindoestaanse Paella

Maak van de restjes van de vorige dag, net zoals de Spanjaarden, een Hindoestaanse Paella. Je kan dit gerecht vegetarisch maken, met vis, garnalen of een combinatie hiervan.

Lees meer »

Hindoestaanse Zalmkerrie

Deze zalm met de Hindoestaanse kerriepasta is een heerlijk snel en makkelijk gerecht waar je erg blij van wordt. Maak een een eenpansgerecht door er spinazie of doperwten aan toe te voegen.  Eet er een stuk naan, rijst of rotie bij en natuurlijk een beetje chutney. Ik bak er vaak wat garnalen bij...een pure verwennerij...  Je kan dit gerecht ook maken met bevroren vis zoals zalm of kabbeljauw en bevroren groenten. Handig om altijd in huis te hebben voor momenten dat je de deur niet uit kan....         

Lees meer »