Roti Ei-doperwtenkerrie

Op momenten dat ik behoefte heb aan 'comfort food' en mezelf wil verwennen eet ik vaak een vegetarisch groenten-kerrie gerecht bereid met de restjes groenten uit mijn koelkast . Deze zit meestal propvol maar niet altijd zodat ik dan uitwijk naar de overheerlijke doperwten uit mijn diepvries. Ik heb altijd wel rotieplaten in de diepvries of nanbrood in de koelkast. Dit samen met een gekookt ei, wat tomaten en een schepje chutney  verwarmt me en maakt me blij. Even een makkelijk en snel verwenmoment voor jezelf....voor je gezin...

Voor 4  personen

Plan

  • 90 gram Hindoestaanse Kerriepasta
  • 500 gram diepvries doperwten
  • 1/2  ui
  • 2  El olijfolie of biologische zonnebloemolie
  • 6 cherrytomaten door de helft  gesneden
  • 4 rotieplaten, nan of wrap
  • Zout naar smaak óf vegetarische bouillonpoeder

Optioneel

  • madame Jeanet peper fijngestampt of zwarte peper naar smaak

Prep

  • Kook 4 eieren hard en snij doormidden
  • Snij de ui in stukjes, middelfijn
  • Snij de tomaten in stukjes
  • Stamp of snij de peper

 

 

Plezier

  • Doe de olie in de pan
  • Voeg de ui en de 90 gram Hindoestaanse kerriepasta  toe.
  • Roerbak 3 minuten op middelhoog vuur
  • Voeg de eieren voorzichtig toe
  • Voeg de diepvries doperwten toe
  • Voeg peper en zout naar smaak toe
  • Laat de pan open staan zodat er wat vocht uit trekt
  • Doe de stukje tomaat er nu pas bij zodat die nog lekker knapperig zijn.
  • Warm de rotie of wrap of nan op.

 


 

Psstt....

  • Voeg tegelijk met de doperwten blokjes aubergine, restjes gekookte aardappel of linzen toe.
  • Garnalen of kip toevoegen is ook heerlijk!
  • Lekker hierbij is een frisse chutney Appel Chutney van Tante Sita en stukjes komkommer!