Courgette met kerrie

Courgette is een makkelijke groente die je op hoog vuur moet roerbakken of grillen zodat het stevig blijft en niet slap en waterig. Het neemt makkelijk de smaak van de kruiden op en pst goed bij paddestoelen, doperwten, bonen en zoete aardappel. Soms maak ik een vegetarisch gerecht en roerbak al de genoemde groente met de kerriemarinade en doe er een rotie bij. Heerlijk vegetarisch genieten van het seizoen.

Plan

  • 90 gram Hindoestaanse Kerriepasta
  • 1 middelgrote courgette van 500 gram
  • 1 ui
  • 4 El olijfolie of biologische zonnebloemolie
  • 4 rotieplaten, nan of wrap of kook rijst
  • 1 Tl zout of meer of minder naar smaak óf vegetarische bouillonpoeder

Optioneel

  • madame Jeanet peper fijngestampt of zwarte peper naar smaak

Prep

  • Snij de courgette in blokjes van 1cm x 1 cm
  • Snij de ui in stukjes, middelfijn
  • stamp of snij je peper of welke peper dan ook

Plezier

  • Doe de olie in de pan
  • Roerbak de courgette op hoog vuur
  • Voeg de ui en de kerriepasta toe.
  • Roerbak 3 minuten op middelhoog vuur
  • Voeg peper en zout naar smaak toe
  • Warm de rotie of wrap of nan op.

Psstt....

  • Voeg tegelijk met de courgette fijngesneden paddestoelen toe in de pan voor het roerbakken
  • Zoete aardappel in kleine blokjes samen met de courgette bakken is ook heerlijk!
  • lekker hierbij is een frisse chutney en stukjes komkommer
  • Het is ook lekker om de courgette te grillen ingesmeerd met de Hindoestaanse kerriepasta!