Creoolse leversambal van Tante Joosje

Voor 4 Personen

Deze leversambal is heerlijk bij nasi, bami of Creoolse kip. De pit en de combinatie van levertjes, kipfilet, hartjes maakt het bijzonder...wie durft? Mijn bakra, witte man, vindt het heerlijk.

Plan

Haal deze boodschappen in huis:

  • 90 gram Creoolse specerijenpasta van Sorgh & Hoop
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 TL zwarte peper
  • 250 gram kipfilet
  • 250 gram blokjes geschilde aardappel
  • 250 gram kippenlevertjes
  • 2 El zoete ketjap, ketkap Manis
  • 2 El zoute ketjap, ketjap Asin
  • 4 EL olijfolie

optioneel: 

  • 250 gram kippenmaagjes en -hartjes
  • fijngesneden peper b.v. Madame Jeanet

Prep

  • Schil de aardappel en snij deze in blokjes
  • Snij de kipfilet in stukjes
  • Bak de kippenlevers in een koekenpan met 2 El olijfolie totdat ze bruin en gaar zijn
  • Snij ze daarna in blokjes
  • Snij de ui fijn

Optioneel

  • Snij de kippenmaagjes en hartjes in stukjes
  • Snij 1 peper fijn.

Plezier

  • Voeg 2 EL olijfolie, de gesneden ui en de Creoolse specerijenpasta toe in een koekenpan.
  • Bak hierin de kipfilet- en aardappelblokjes
  • Indien deze bijna gaar zijn eventueel kippenhartjes en -maagjes
  • Als laatste de levertjes toevoegen en voorzichtig omscheppen
  • Voeg hieraan 2 El zoute en zoete ketjap toe maar meer of minder naar smaak!
  • Voeg hierna de zwarte peper toe en eventueel de Madame Jeanet peper

Psst...

  • Serveer met rijst en gebakken banaan en Creools vlees en bonen.
  • Ook heerlijk bij bami, nasi , gekookte zoete aardappel of op een broodje
  • Lekker met gebakken oker, kousenband of sperziebonen.
  •  Weinig tijd dan bak je alleen levers