Antilliaanse Funchi - puree van maismeel

4 personen

Funchi is een heerlijk bijgerecht van mais en lijkt op het Italiaanse polenta. Een Antilliaanse maaltijd is niet compleet zonder funchi, gebakken banaan en pika, een pittige chutney van uien. Eet het bij je Creoolse gerechten van vis, vlees of groenten. Dit is het recept van Vanny Hooi.

Plan: Ingrediënten

  • 1 eetlepel boter
  • 8 dl water
  • zout
  • 200 gram geel maismeel.

Prep

  • Breng het water aan de kook met de boter en zout (naar smaak).
  • Voeg al roerend beetje bij beetje het maismeel toe.
  • Zorg dat het mengsel aan de kook blijft.
  • Kook de funchi al roerend in ca. 10 minuten tot een helel dikke brei.

Goed blijven roeren! In deze video laat Vany je zien hoe het moet

Plezier

  • Schep de funchi op een natgemaakt diep bord en leg er een natgemaakt plat bord op.
  • Keer ze samen en verwijder het diepe bord.
  • Laat de funchi iets afkoelen (en opstijven) en snijd hem dan in punten.

Je kunt de funchi ook bewaren door het op een hoopje te scheppen en stevig in te pakken in aluminiumfolie. Maak er een rol van en snij hierna mooie plakken.

Psst…

Lekker bij allerlei soorten stoofpotten, vis en vleesgerechten.

Funchi wordt gefrituurd in de vorm van frietjes.!