Creoolse Karbonade met worst en spruitjes

voor 4 personen

Als het kouder wordt of als je zin hebt in 'huiseten, comfortfood'  is een puree óf een stamppot heerlijk. Met wintergroenten zoals spruitjes, rode kool, rode bieten of zuurkool. Het maakt je blij en verwarmt je. Een Creoolse twist met de Creoolse specerijenpasta, karbonade  en worstjes  maakt je winterse gerecht nog lekkerder.. Ik heb karbonades en worstjes standaard in de diepvries liggen om dit op ieder moment snel te kunnen maken. Mijn man is gek op stamppotten en vind de combinatie geweldig....

Plan

  • 4 biologische karbonaadjes of 2 en 2 braadworstjes
  • 90 gram Creoolse specerijenpasta van Sorgh & Hoop
  • 150 gram verse tomaat óf uit blik
  • zout en peper naar smaak
  • 2 El Olijfolie

Optioneel:

  • vegetarische vleesvervangers b.v. vegan worstjes,  paddestoelen, paprika
  • fijngesneden ui
  • 2 teentjes knoflook

Prep

doe ik in de ochtend of de avond ervoor

  • Wrijf in ovenschaal het vlees in met de Creoolse pasta.
  • Snij de tomaten fijn.
  • Snij ui en knoflook fijn.
  • giet de olie over het gerecht.
  • Masseer alle ingrediënten goed door het vlees
  • Dek de ovenschaal af met folie.
  • Doe het 1,5 uur op 280 graden in de oven. Draai het vlees op de helft van tijd om. (maak dit een avond van tevoren als je overdag weg bent)

Plezier

lekker  met z’n allen genieten van de maaltijd

  • Verwarm het gerecht afgesloten 20 minuten op 200 graden in de oven
  • Indien je het gerecht geroosterd wilt haal je de folie eraf en draai je het na 10 minuten om.
  • Maak lekkere pulled pork door het vlees van de botten te halen en terug te zetten in de saus.

Pssst…

  • Het recept is voor 4 personen. Maar ben je met 2 personen, maak dan toch 2 karbonades. Gebruik het restant van het en saus voor andere gerechten zoals Creoolse bruine bonen, bami of nasi of een broodje 'pulled pork met koolsalade.
  • Eet het met met een stamppot met boerenkool, spruiten of een hutspot.
  • Eet het met rijst en serveer er een salade van rauwe groenten bij zoals gesneden komkommer, wortel. Snij mooie dunne plakken met een kaasschaaf en breng op smaak met azijn of limoensap, sesamolie, honing en een beetje zout en peper naar smaak!
  • Extra feestelijk maak je het door het bakken van wat plakjes bakbanaan.
  • Maak het vegetarisch alternatief en halveer de tijden!

 

Jang Switie - Eet smakelijk!