Zeebaars in Javaanse rub + kokos-kerrie saus

Gepubliceerd op 17 mei 2024 om 16:50

Soms wil je een mooi gerecht op tafel zetten en indruk maken. Dit gerecht maakt ik tijdens het 21 diner van onze dochter en het scoorde hoge ogen door de combinatie van een puree, verse vis, knapperige groenten en een kerrie-kokossaus. Presenteer het op een mooi groot bord met een eetbaar bloemetje of verse kruiden uit je tuin of vensterbank!

Voor 2 personen

Plan

  • 1 EL Javaanse Saté Rub
  • 1 hele Zeebaars of Dorade of 2 zalmmoten
  • 90 gram Hindoestaanse kerriepasta
  • 200 ml kokosmelk óf room
  • 1 El suiker
  • groene asperges of peultjes of sugarsnaps
  • aardappelpuree  bereid met 1/2 tl komijn
  • olie of boter om vis in te bakken

Prep

  • Fileer de vis of koop gefileerd
  • Wrijf de visfilet in met de Javaanse satérub en bak in een koekenpan
  • Verwarm de kokosmelk of room samen met de Hindoestaanse kruidenpasta en suiker en breng op smaak met peper en zout
  • Bereid de aardappelpuree
  • Stoom de groenten beetgaar met snufje zout. (kook het bv kort in een gesloten pan)

Plezier

  • Start met een hoeveelheid puree. Doe daar de gakken visfilets op en ernaast de saus. Voeg de groenten toe en eventueel een eetbaar bloemetje of verse kruiden
  • Voeg als laatste de saus toe

Psst…