Javaans roerbak van champignons en kool (vegan)

Dit overheerlijk vegan gerecht maak je in 10 minuten en je verrast iedereen!

Plan

  • 90 gram Javaanse Kruidenpasta
  • 250 gram witte kool of spitskool
  • 250 gram champignons
  • 2 EL olie
  • 1/2  ui
  • 1 El zoete ketjap, ketjap Manis
  • 1 El zoute ketjap.ketjap Asin
  • 1 EL Serroendeng (optioneel)
  • 1 EL gefruite uitjes (optineel)

Prep

  • Snij de ui fijn.
  • Snij de kool  fijn
  • Snij de champignons in blokjes of slices
 
 

Plezier

  • Verwarm de olie en voeg de ui en Javaanse kruidenpasta toe en bak kort
  • Voeg de witte kool en champignons en ketjap toe en roerbak ongeveer 5 minuten
  • Zorg dat de kool nog knapperig is!

Pssst...

  • Voor meer saus voeg je 300 ml kokosmelk toe aan het einde
  • Eet met rijst of bami. Maak Javaanse nasi of bami door gekookte mie of rijst te bakken met de koop en andere  groenten uit koelkast.
  • Serveer met met omelet, pindasaus, plakjes gebakken banaan
  • Rol het in een wrap of omelet en serveer met Surinaamse pindasaus
  • Gebruik eventueel ook spitskool, dat is snel klaar maar sluit de pan dan niet af!
  • Voegen fijngesneden sperziebonen toe!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.