Creoolse roerbakgroenten

In het onderstaande recept gebruik ik een Mexicaanse groentemix, maar je kan elke mix gebruiken die je lekker vindt. Of maak je eigen groentemix van paprika, stukjes sperziebonen, diepvries doperwten, eventueel champignons, courgette en kidneybonen.

Plan

Haal deze boodschappen in huis:

  • 90 gram Creoolse specerijenpasta van Sorgh & Hoop
  • 500 gram groentemix van roerbakgroente óf snijbonen óf sperziebonen óf kousenband
  • 2 EL olijfolie

 

optioneel:

  • 1/2 TL chilipoeder of fijngesneden chilipeper of madame jeanet

Prep

  • Snij de groenten fijn of koop het gesneden
  • Indien diepvriesgroenten spoel het af met warm water in een vergiet.
  • snij 1 ui fijn

Plezier

  • Doe 2 EL olijfolie en de Creoolse specerijenpasta in een koekenpan.
  • Indien een kant & klare groeten mix roerbak je dit in de marinade totdat alle groenten gaar maar nog knapperig zijn.
  • Indien je met een eigen groentecombinatie werkt bak je eerst de groenten die meer baktijd nodig hebben zoals sperziebonen. Hierna bijvoorbeeld de paprika, champignons en de doperwten.
  • Doe er eventueel de chilipeper bij naar smaak.

Psst...

  • Serveer met rijst en gebakken banaan en Creoolse tahoe óf vlees en bonen.
  • Maak van alles een dubbele hoeveelheid zodat je er 2 dagen van kan eten.
  • Maak een Creoolse Paella door rijst mee te bakken met de groentemix.