Snelle Creoolse kip + Vega variant

Maak iedereen blij met dit Creools gerecht van (vega)kip, vis of groenten die je in 10 minuten klaarmaakt. Lekker met groenten van het seizoen of een zakje wokgroente. Ik probeerde pas de Mexicaanse met mais, rode bonen, sperziebonen en paprika, heerlijk!  Hierdoor eet iedereen genoeg groente en halveer je de hoeveelheid vlees.

  foto van  www.priyalovesfood.nl

Plan

Haal deze boodschappen in huis:

  • 90 gram Creoolse specerijenpasta van Sorgh & Hoop
  • 400 gram filet van (vega) kip, vis of groenten
  • 1 ui (ongeveer 160 gram)
  • 100 gram tomatenblokjes
  • 1 El zoete ketjap óf honing
  • 1 El zoute ketjap óf zout
  • 3 EL olijfolie
  • madame Jeanet peper fijngestampt of zwarte peper of sambal naar smaak

Prep

  • Snij ui  en tomaat fijn.
  • Snij (vega) kip of vis of groenten in blokjes

Plezier

  • Verwarm 3 EL olie met de Creoolse specerijenpasta en ui en roerbak 2 minuten
  • Voeg hierna (vega) kip, vis of groenten toe en roerbak 4 minuten
  • Voeg hierna de tomaten toe en laat 5 minuten garen met dichte deksel
  • Voeg zoute en  zoete ketjap toevoegen toe en roerbak 2 minuten roerbakken op hoog vuur.
  • Voeg eventueel 1 tl zwarte peper óf gestampte Madame Jeanette of sambal toevoegen toe.

Psst...

  • vervang een deel van de kip door paprika, boontje óf champignons
  • Voeg voor meer saus tomaten en  zoete en zoute ketjap of zout en honing toe.
  • Serveer met rijst, gebakken banaan, geroerbakte kousenband ,sperziebonen óf roerbak groenten.
  • Maak een dubbele hoeveelheid en eet 1 keer  Creoolse paella met gekookte rijst en groenten.
  • Maak de vegetarische variant met champignons of een combinatie van seitan, Jackfruit of tahoe.