Javaanse barbecue-grill kippenbouten

Gepubliceerd op 5 mei 2022 om 10:14

Onze  nieuwe authentieke rub met de echte Indonesisch, Javaanse rub is ideaal om snel en makkelijk overheerlijke authentieke Javaanse smaken op tafel te zetten. Hieronder kippenbouten die ik eerst marineer, vervolgens in de oven en vlak voor het eten afgrillen.

Plan

  • 2 El Javaanse Satérub van Sorgh & Hoop
  • 4 kippenbouten
  • 2 El zoete ketjap
  • 1 El zoute ketjap

Prep

Marineren

Hoef niet van tevoren maar kan ook in de ochtend of de avond ervoor

  • Kerf de bouten in door in de huid te snijden zodat de rub goed intrekt.
  • Wrijf in de 4 kippenbouten in met de zoete en zoute ketjap en hierna de rub  (Ik doe het hier in een plastic zakje zodat ik de kruiden goed kan inmasseren.)

Bereiding in de oven

  • Dek de ovenschaal met kippenbouten af met aluminium folie.
  • Gaar het gerecht op 200 graden 40 minuten en langer indien nodig! Biologische kip duurt langer om te garen.
  • Draai op de helft van de tijd de kip om in de ovenschaal.

Bereiding op de barbecue

  • Marineer de kippenbouten zoals beschreven 4 uur in de koelkast.
  • Verwarm de barbecue voor op ongeveer 165 graden en zorg ervoor dat er aan 1 kant geen kooltjes liggen, maak een indirecte zone.
  • Haal de kippenbouten uit de koelkast en leg ze met de velkant op het rooster boven de kooltjes. Laat roosteren tot ze mooi gekleurd zijn, draai om en rooster ook de andere kant.
  • Schuif de kippenbouten op naar de indirecte zone en laat nog ongeveer 50 minuten verder garen. Controleer of het vlees gaar is door te kijken of het loskomt van het bot. Anders nog doorgaren.
  • Rooster vlak voor het serveren de kippenbouten nog kort op de velkant voor een krokant velletje.

 

 

Plezier

  • Serveer met met Javaanse Bami, en Petjil
  • Rooster vlak voor het opdienen de kippenbouten af op de grillstand van de oven of op de barbecue.

    Snij in bij het bot om te kijken of de kip gaar is