Javaanse kippenbouten in kokosmelk

voor 4 personen

Dit recept zorgt het ultieme thuisgevoel. De geur van de verse kruiden van de kruidenpasta maakt iedereen blij die thuiskomt. Mijn man denkt dat de buren vast een hekel aan hem hebben omdat de heerlijke geur van ‘huiseten’ ze op straat tegemoet komt en zij misschien nog met het avondmaal moeten beginnen.

Ik heb kippenbouten en kipfilet standaard in de diepvries en kies daarom een rustig moment voor de voorbereiding, bijvoorbeeld de avond van tevoren of na het ontbijt. Zo kan iedereen de volgende maaltijd genieten van een heerlijk gerecht.

Prep

Doe ik in de ochtend of de avond ervoor

  • Wrijf in een ovenschaal de 4 kippenbouten óf vleugels in met de Javaanse kruidenpasta.
  • Sprenkel er 1 El zoute en 1 El zoute ketjap over.
  • Sij de ui fijn en voeg het toe.
  • dek de ovenschaal af met aluminium folie.
  • Doe het 2 uur op 200 graden in de oven, op de helft van tijd het vlees omdraaien.
  • Kook de rijst of bami

Plan

  • 90 gram Javaanse Kruidenpasta
  • 500 gram biologische of scharrel kippenbouten óf vleugels
  • 1 EL zoete ketjap, voorkeur voor biologisch
  • 1 el sojasaus, zoute ketjap of 1/2 tl zout
  • 50 gram ui
  •  200 ml kokosmelk
  • optioneel seroendeng en gefruite uitjes,

     

    Plezier

    lekker in 10 minuten met z’n allen genieten van de maaltijd

    • Voor het opdienen kan je bouten of vleugels afgrillen zonder folie
    • Ook kan je de kip van van de bouten halen en terug doen in de saus
    • Roerbak de rijst of bami eventueel door de saus met wokgroenten of gesneden sperziebonen of kousenband
    • Doe de bouten met wat groenten en rijst of bami op een bord en strooi er wat seroendeng en uitjes op!

    Pssst…

    • Het recept is voor 4 personen. Maar ben je met 2 personen, maak dan toch 4 kippenbouten. Fileer twee bouten en gebruik het vlees in andere gerechten. Bijvoorbeeld een heerlijke Javaanse Saotosoep, of een sandwich of wrap met seroendeng, taugé en gefruite uitjes of natuurlijk nasi of bami.
    • Serveer een roerbak van 4 ons Oosterse Wok groenten, kool, sperziebonen of kousenband
    • Rijst of bami voor 4 personen
    • Serveer het gerecht met uitjes en seroendeng.
    • Maak een salade van rauwe groenten zoals gesneden komkommer, wortel. Snij mooie dunne plakken met een kaasschaaf en breng op smaak met azijn of limoensap, sesamolie, honing en een beetje zout!
    • Extra feestelijk maak je het met reepjes omelet en pindasaus!
    • Maak lekkere pulled kip door het vlees van de botten te halen en terug te zetten in de saus.

    Jang Switie - Eet smakelijk!


    «