Chokha: Salsa van aubergine, tomaat, ui

Chokha, een Hindoestaanse groenten salsa die op de barbecue of in de oven wordt bereid en waar je nog dagen van kunt nagenieten.  Het is een bijgerecht, je eet het als een fris pittige salsa bij je maaltijd, of het nou vis, vlees of vegetarisch is. Maar ook als dip is het niet te versmaden!

Bij ons thuis eindigt het barbecueën altijd met het roosteren van groenten uit de koelkast om een salsa te maken voor de volgende dag. Als de kooltjes nog lekker heet zijn, en iedereen heeft lekker zijn portie gehad leggen we de groenten op de barbecue om rustig te garen en te roken. Tijdens het natafelen  doet de restwarmte van de barbecue lekker al het werk voor je.....

Plan

  • 5 tomaten
  • 1 hele bol verse knoflook
  • 1 ui
  • 2 aubergines
  • Olijfolie, extra vergine mag..
  • Madame Jeanet peper óf chilipeper
  • Optioneel: sap van 1 citroen óf limoen
  • zout

Prep

Was de tomaten, aubergine. Zet alle groenten en ui en knoflook zonder folie op de barbecue. ...zo simpel en snel.. Draai regelmatig om zodat het aan alle kanten roostert! Als de tomaten en aubergine zwart geroosterd zijn en van binnen zacht zodat je het kan uitscheppen haal je het van het vuur. Haal dan de knoflook en ui ook van de barbecue.

 

Laat de groente rustig lang op de barbecue liggen tot ze helemaal gaar zijn. Wees niet bang dat ze er verschrompeld uit gaan zien!

Plezier

Schep de tomaat en aubergine leeg, haal de zaadjes uit de aubergine en snijd het wat fijner. Mag best wat grof, kijk wat je zelf lekker vindt. Haal de knoflook uit 2 teentjes en schil de ui. Snij fijn. Meng alles door elkaar. Voeg 1 EL olijfolie, zout naar smaak en madame Jeanet óf ander peper toe! Bewaar in een schaal of pot in de koelkast. Voeg er eventueel fijngehakte kruiden uit de tuin aan toe..

Psst..

  • Zorg dat je rotiplaten in huis hebt, een Turks brood of naan om met de salsa en een Snelle Kipkerrie of Snelle Zoete Aardappel-Aubergine kerrie te eten
  • Houd je niet van aubergines dan maak je het alleen met tomaten.
  • Met een deksel op de barbecue gaat het gerecht meer roken.
  • Voor bereiding in de oven: 220 graden 40 minuten…draai om na 20 minuten.

«   »