Roti kerrie aardappel-schotel (vegan)

Deze aardappelschotel bereid met de Hindoestaanse kerriepasta kent veel variaties. Het is prettig om er de groenten aan toe te voegen die je in de koelkast hebt. Je kan het van de restjes aardappels maken die je over hebt. Na een lange dag werken is dit het ultieme gerecht waar je blij van wordt en je een 'thuisgevoel' geeft. Het is ook zo geweldig dat de grootste carnivoren geen behoefte hebben aan vlees of vleesvervangers...

Plan

  • 90 gram Hindoestaanse Kerriepasta
  • 2 zoete aardappels
  • 2 aardappels
  • 200 gram sperziebonen, snijbonen óf kousenband
  • 2 El olijfolie of biologische zonnebloemolie
  • ½ ui
  • zout of vegetarische bouillonpoeder naar smaak
  • zwarte peper naar smaak
  • 1 El komijn
  • 4 rotieplaten, nan of wrap of rijst

 

Prep

  • Snij het ui en aardappelen in kleine blokjes
  • Snij de bonen naar keuze fijn

Plezier

  • Doe de olie in de pan met de Hindoestaanse kerriepasta en de ui en roerbak 2 minuten
  • Voeg de blokjes aardappel toe en 3 El water
  • Sluit de pan en kook de aardappels in kerriesaus op hoog vuur totdat ze bijna gaar zijn
  • Voeg de komijn en bonen  toe aan het gerecht
  • Roerbak 5 minuten op middelhoog vuur
  • Breng op smaak met zout en zwarte peper
  • Sluit de pan af totdat de bonen en aardappels gaar zijn!
  • Serveer met  rotie,  nan of rijst.

Psstt...

  • Gebruik eventueel diepvries biologische doperwten (heb ik altijd in de diepvries) of gesneden spitskool of spinazie
  • Voeg er eventueel blokjes kipfilet aan toe
  • Eet er een lekkere Appel-Aubergine Chutney van Tante Sita bij!