Creoolse gehaktballetjes in tomatensaus

Prep

  • Snij 1 ui fijn
  • Snij de tomaten óf blikje tomaat fijn
  • kluts het ei
  • meng het gehakt met 45 gram Creoolse specerijenpasta, het brood, ei, peper en zout
  • Maak balletjes

 

Plan

  • 90 gram Creoolse specerijenpasta
  • 500 gram gehakt van kip of varken óf veggie
  • 1 ui (ongeveer 100 gram)
  • 300 gram tomatenblokjes vers of uit blik
  • 1 El zoete ketjap óf honing
  • 1 El zoute ketjap óf zout
  • 3 EL olijfolie
  • peper of sambal naar smaak
  • verse kruiden zoals peterselie, selderie
  • 1 ei
  • 2 sneetjes oud brood (zonder korst)

 

 

Plezier

  • Verwarm 3 EL olie in een koekenpan en bak de balletjes rondom goudbruin. Haal ze uit de pan.
  • Voeg 45 gram Creoolse specerijenpasta toe en de gesneden ui toe. Bak 2 minuten.
  • Voeg hierna de tomaten toe en laat 5 minuten garen met dichte deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg zoete en zoute ketjap toe en peper naar smaak to.
  • Voegde balletjes toe en bak ze het tot het gaar is.

Psst...

  • Doe bij de balletjes zwarte bonen en stukjes paprika
  • Proef altijd een stukje gekruid gehakt dat je even bakt ter controle...
  • Meng gekookte rijst door het vleesgerecht
  • maak een lange gehaktworst voor op de barbecue
  • eet met brood en salade