Bojo - Snelle, gezonde Creoolse kokos cassave taart

Deze taart is eenvoudig te maken en gezond. Het is heerlijk als nagerecht of bij de koffie. Ik vind het lauwwarm het lekkerst. 

Plan

300 ml kokosmelk
1 kilo geraspte cassave, evt. uit diepvries
125 g gemalen kokos
200 g rietsuiker of ahornsiroop gecombineerd met stevia
1,5 kopje melk – 150 ml melk
1 tL zout
50 g rozijnen
1 el kaneel
175 g roomboter

Prep

  • Alle ingrediënten goed mengen met 120 gram van de 175 gram roomboter.
    Smeer je bakblik in met boter.
  • Doe de massa in het blik en strooi er kaneel over.
  • Leg op de bojo en paar klontjes boter.
  • 1-1,5 uur bakken in een voorverwarmde oven op 175-200 graden. Met een vork prikken om te kijken of de bojo goed gaar is. Het moet niet meer korrelig zijn!

 

Plezier

Snij de bojo in blokjes en serveer.

 

Pstt...

Serveer er een borrelglaasje rum bij. Zoet de rum eventueel met een beetje honing

Bij een bijzondere gelegenheid kan je de stukjes inpakken in bananenblad of erop serveren, koop deze bij de toko!.

Serveer het extra feestelijk met een plak ananas en een bol kokosijs.

Serveer er droge kokos over of rozijnen gedrenkt in rum.