Gerookte Creoolse Makreel met zoete aardappel

voor 4 personen

Dit gerecht is gezond en maakt je blij. Heerlijk als lunch of diner. Oorspronkelijk wordt het gegeten met cassave en bakkeljauw maar ik vind gekookte of in dunne schijfjes gebakken zoete aardappel en Creoolse makreel een heerlijke combinatie.

Plan

  • 1 Makreel
  • 90 gram Creoolse Specerijenpasta van Sorgh & Hoop
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 El zoete ketjap óf zoetstof
  • 1 TL zout of 1 El zoute ketjap
  • 3 zoete aardappels

Voor extra saus:

  • 2 fijngesneden tomaten óf 4 El tomatenpulp

Prep

  • Snij 1 ui fijn.
  • Snij 2 tomaten in blokjes.
  • Schil de zoete aardappelen en snij in plakken van 1 cm of snij in grote stukken net zoals aardappelen
  • Verwijder de graat en het vel van de makreel. Zorg voor grote stukken visfilet of gelpozen filet.

Plezier

  • Voeg 2 EL olie en de Creoolse kruidenpasta toe in een koekenpan.
  • Voeg de gesneden ui en de tomaten toe. Bak 5 minuten.
  • Bak de makreel 10 minuten in de marinade. Draai de makreel om. Als je grote stukken wilt houden moet je voorzichtig omdraaien.
  • Voeg eventueel de extra fijngesneden tomaten toe en bak het 5 minuten. Laat de pan open.
  • Breng op smaak indien nodig met zoete en zoute ketjap toe.
  • Bak de plakken zoete aardappel in een koekenpan met 2 EL olijfolie totdat ze bruin, knapperig en gaar zijn of kook de stukken.

Pssst..

  • Voeg 1 pak diepvries doperwten óf 1 pond fijngesneden sperziebonen ,kousenband of 1 fijngesneden paprika toe aan de vis, doe er een deksel op totdat het beetgaar is.
  • Doe er 1 El Madame Jeanette peper of sambal bij voor wat meer pit.
  • Serveer het eventueel ook met gefrituurde cassave, plakjes bakbanaan, gekookte rijst of op een sandwich
  • Snij rauwe zoete aardappel in plakken van 1/2 cm en bak het in een pan met olijfolie. Serveer er de bakkeljauw bij.