Huiskip & Ons Belang

Kook - Cultuurboek

Ik heb dit kook-cultuurboek geschreven voor  iedereen die zijn Surinaamse buren, vrienden of collega beter wil leren kennen en ...die snel en gezond Surinaams wil leren koken.

In dit boek is er zowel  aandacht voor de Surinaamse cultuur als de ‘nieuwe eigentijdse Surinaamse keuken'.

Eigentijds Koken

Dus geen ‘geheime’ familierecepten van oma of mama en een dag in de keuken staan. Er wordt in 3 stappen nu snel een gezonde en caloriearme Surinaamse maaltijd op tafel gezet met optimaal gebruik van de oven.  Door de ervaring in mijn restaurants Sorgh & Hoop en Kerrie & Koriander, met 450 gasten op drukke dagen weet ik als geen ander dat een goede voorbereiding zorgt voor rust en een gezonde & lekkere maaltijd.. ook thuis.Ik pas mijn kookplan vrijwel dagelijks toe voor mijn familie & vrienden.

Genoeg voorraad, voorbereiding, planning en dan binnen 30 minuten een gezonde en lekkere maaltijd op tafel voor iedereen!.

De Surinaamse Cultuur

Dit kook-cultuurboek stelt je ook in staat een blik te werpen in het leven van de Surinamer. Ik als meisje van 8 jaar die in een nieuwe wereld terecht komt, de migratie van mijn familie, het leven van de winkeliers, de marktmensen zowel in Suriname als in Nederland. De verhalen, tories, gaan over hun passie voor lekker eten, samen genieten en een diepgewortelde  ambitie om vooruit te komen, altijd studeren, zelfs op de rijstvelden..

Ook vertel ik het verhaal van een hele familie die geëmigreerd is, mijn eigen familie..de familie Ramadhin