• Gezond en Snel Surinaams koken zonder uren in de keuken te staan & het steunen van onze missie.

  • De marinades zijn vegetarisch en glutenvrij.

  • Om snel te wokken: Voor kip, schaaldieren, vis, vlees óf groenten.  

  • Voor Feestelijke diners: rendang, pom, ovengerechten, Creoolse, Javaanse, Hindoestaanse kippenbouten, kalkoen, lamsbout, pulled porc, vegetarische schotels. 

  • Om te gourmetten en tafelgrillen:  Laat iedereen nu zelf zijn gerechten bereiden met 3 hele diverse smaken

  • Voor de barbecue: Smeer het vlees óf groenten in met de marinade en rooster. Maak ook barbecuesauzen met de marinades.

  • Voor de borrel : Creoolse kippenstukjes of spare ribs, Hindoestaanse Hummus, Javaanse saté of Javaanse groenten-omelet, kerriegarnalen

  • Voor sauzen en chutneys, soepen, hartige taarten

Verkoopadressen Marinades - Kruidenpasta's

Te koop in alle Marqt vestigingen in Amsterdam, Den Haag Rotterdam.

Verander de wereld met je dagelijkse boodschappen, kies pure & eerlijke producten met een missie van goede kwaliteit. Sorgh & Hoop vindt het een eer om als eerste Surinaamse kruidenpasta, marinade bij Marqt verkocht te worden. Jij, als consument, hebt meer macht dan je denkt. Simpelweg omdat je iedere dag opnieuw kiest wat er wel én niet op je bord terecht komt. Heb je er wel eens bij stilgestaan dat je met je dagelijkse boodschappen de wereld kunt veranderen? https://www.marqt.nl/over-marqt/

On-line bestellen bij Rechtstreex in de Rotterdamse regio!

Fantastisch dat we in het assortiment zitten van Rechtstreex een inititatief wat we een warm hart toedragen. Samen met Rotterdammers en Rotterdamse horeca koopt Rechtstreex gezonde en verse producten uit de regio in bij boeren, telers én makers in Rotterdam & ommgving! Als consument kan je on-line bestellen en je bestelling afhalen bij één van de 25 wijkpunten  in je eigen buurt. www.rechtstreex.nl/rotterdam

 

De Sorgh & Hoop kruidenpasta's zijn opgedragen aan de sterke Tantes:  Julie, Joosje en Sita.

Om thuis dus écht authentiek Surinaams te koken, heeft Sorgh & Hoop als eerste merk 3 kant en klare kruidenpasta's ontwikkeld. Ze zijn opgedragen aan de sterke Surinaamse tantes die je in de Hindoestaanse, Creoolse en Javaanse bevolkingsgroepen vindt. Deze mama's maken al eeuwen lang hun specifieke kruidenmengsels.

De Hindoestaanse kruidenpasta van Tante Sita: een belangrijk ingrediënt hiervan is de kerrie. Een mengsel van veel kruiden die de contractarbeiders uit India meenamen. Bekende gerechten zijn Kerrie Kip met Roti, vele vegetarische groentegerechten, linzen en chutney met kerrie.

De Creoolse kruidenpasta van Tante Joosje: belangrijke ingrediënten hiervan zijn steranijs en piment en gember. De  nazaten van de slaven zorgde voor de Caribisch – Creoolse keuken en maken mooie gerechten zoals de Creoolse barbecue,  bakkeljauw en bruine bonen.

De Javaanse kruidenpasta van Tante Julie: verse gember, laos en sereh zijn kenmerkend in gerechten als nasi, saoto soep en saté. De contractarbeiders uit Indonesië brachten de Javaanse keuken naar Suriname.

Yuri Pieplenbosch (Creative Director – Alterego): Makkelijk, snel en smakelijk. Dat zijn de voorwaarden die ik stel aan een doordeweekse maaltijd. Door het drukke werkende bestaan en het gezinsleven wil de avondmaaltijd nog wel eens in het gedrang komen. En wanneer je dagelijks met Food & Drinks producten te maken hebt (ik heb een reclamebureau in deze branche) dan moet eten ook echt wel lekker zijn. Zo heb ik de marinades van Sorgh & Hoop deze zomer mogen ontdekken. Kokend in de buitenlucht (wat de exotische sfeer bevorderd) ben ik uitgenodigd om een aantal gerechten te mogen proeven die zijn klaargemaakt met de verschillende marinades. Gezien mijn Indische roots, sprak de Javaanse marinade mij het meeste aan. Blokjes tofu en tempeh, een sjalotje en wat champignons in de wok op hoog vuur roerbakken. Een flinke schep Javaanse marinade erbij en klaar! Een volledige maaltijd in no time op tafel! En de smaak….heerlijk! Samen met geurige Pandan rijst, huisgemaakte sambal, seroendeng en gebakken uitjes, doet het me zelfs denken aan de gerechten die ik ken van mijn oma. Dat smaakt naar meer!

 

Anilda: The X Culture Club

Tijdens de Tokotour hebben we kunnen genieten van heerlijke gerechten met de drie verschillende marinades. Zo makkelijk kan lekker en authentiek zijn. Ik kan niet wachten tot het kookboek en de marinades uitkomen! ~

Radha Poeran, yogadocent: Sandra onwijs bedankt voor de heerlijke maaltijd met jouw marinades. Ik hou van natuurlijke & lekkere smaken, koken met pakjes en zakjes past niet in onze keuken. Maar deze marinades komen wel in mijn keuken, je proeft de verse & eerlijke ingrediënten. Het gemak waarmee je je eten de heerlijke uitgesproken Surinaamse smaken geeft is fantastisch. En wat het extra bijzonder maakt is de passie en liefde die Sandra erin heeft gedaan.

 

Marianne Roelofs, liefhebber van (h)eerlijke en gezonde producten. “Ik maakte kennis met de marinades tijdens de toko tour van Sorgh en Hoop en de daaraan gekoppelde kookworkshop.

Met gemak maakten we de meest heerlijke Surinaamse gerechten, zowel vlees, vegetarisch als veganistisch. Geen gepuzzel welke kruiden in bepaalde gerechten horen,of goed bij elkaar passen. Nee, gewoon een potje openen en klaar. En nog gezond ook. Normaal mijd ik pakjes, potjes en zakjes vanwege alle, in mijn ogen onnodige toevoegingen, maar deze krijgen een vaste plek in mijn keuken. Een absolute aanrader!”

 

 

Heleen Cameraad, coach en nog veel meer...

Heb een heeeerlijk makkelijk recept met de marinade.
Lekker boeren brood grof gesneden. Insmeren met een marinade en hierna in de oven roosteren met stukjes kip!
Serveer hierbij sla, plakjes tomaat en fijn gesneden komkommer. Stapel het op elkaar en geniet!

De Sorgh & Hoop marinades spelen in op de behoefte van snel, lekker en gezond.

De marinades van hoge kwaliteit in combinatie met verse ingrediënten voorziet in de behoefte bij iedereen met een overvolle agenda. Met 2 scheppen marinade en groente wat u in huis heeft en eventueel ook vlees, vis óf schaaldieren bereid u namelijk in 10 minuten een maaltijd met een authentieke Javaanse, Creoolse óf Hindoestaanse smaak. Het voldoet aan alle kwaliteitseten, is gezond en is vooral heel erg lekker..

 

De Sorgh & Hoop  Puur & Switie marinades zijn zo bijzonder omdat je…

gezond & snel Surinaams kan koken zonder uren in de keuken te staan.

 kiest voor producten die puur & eerlijk zijn zonder geur-, kleur- en smaakstoffen.

met de marinades zowel, veganistisch,  vegetarisch, vis of vlees kan koken met producten van het seizoen.

nu zélf Surinaams kan koken en zal merken dat je geen keukenprins of -prinses hoeft te zijn..

niet van uitgebreid  koken houdt maar wel lekker, gevarieerd en gezond wilt eten.

je ook Halal kan koken omdat de kruidenpasta's vegetarisch zijn.