Kipkerrie-aardappel ovenschotel

Gepubliceerd op 2 februari 2024 om 17:27

Een ovenschaal met kippenpoten of vleugels, zoete aardappels en aardappels, uien en tomaat bereid je in 10 minuten voor in een ovenschaal en je oven doet al het werk. Na 40 minuten draai je de kip om en sluit je het weer af met folie. Heerlijk met naan, rotie of wraps! In de keuken hangt er een heerlijk geur  als je beneden komt. Koken in de oven is alsof je iedereen fopt omdat de oven al het werk doet en je er geen omkijken naar hebt en vlees met bot of taaier vlees heerlijk mals krijg...                                                                         

Plan

  • 2 EL Hindoestaanse Kerrie Rub
  • 2 scharrel kippenpoten
  • 2 El zonnebloemolie
  • 1 middelgroot ui (ongeveer 100 gram)
  • 2 tomaten
  • 2 aardappels
  • 1 grote of 2 kleine zoete aardappels
  • 1/2 TL zout
  • Optioneel: madame Jeanet peper fijngestampt
  • 1/2 spitskool
  • 4 rotieplaten óf nan, rijst 

Prep

  • Snij de ui in stukjes, middelfijn
  • Snij de tomaat fijn
  • Snij de aardappels in blokjes
  • Doe de bouten in een ovenschaal
  • Voeg de olie, ui, tomaat,  zout, Hindoestaanse kerrierub en aardappels eraan toe
  • Meng de ingrediënten goed door het vlees en de aardappels
  • Sluit de ovenschaal af met aluminiumfolie en gaar het gerecht op 200 graden 80 minuten en langer indien nodig!  Biologische kip duurt langer om te garen. Kerf de bout bij een bot in en kijk of het vlees makkelijk los komt van de botten.
  • Vergeet niet om op de helft van de tijd de kip en aardappels te draaien!
  • Proef het gerecht en kijk of er genoeg zout en peper in zit!

Plezier

  • Haal de folie van de schaal en grill het gerecht 2 x 5 minuten aan beide zijden op 200 graden!
  • Warm de rotie  of nan !
  • Meng wat stukjes komkommer met chutney en serveer erbij!

 

Psstt...

  • Kerrie kool is heel eenvoudig en heerlijk door het gerecht. Snij de kool fijn en meng het tijdens het grillen door het ovengerecht. Natuurlijk kan je de kool ook apart roerbakken met wat kerrie rub.
  • Wil je het ovengerecht groter maken voor meer personen dan zijn witte champignons door de helft gesneden ook lekker in de ovenschaal of op het laatst diepvries doperwtjes!