Hoera ik sta in de Libelle!

Gepubliceerd op 25 februari 2021 om 22:59

Ik sta deze week  in de Libelle weeknr. 10. Mijn verhaal gaat over een bruin buitenbeentje in een wit dorp, haar missie om te verbinden en wat terug te doen voor haar geboorteland! .

Ik zoek altijd naar mijn kruidenpasta's, doe je mee?

De eerste 8 jaar van mijn leven woonde ik in Suriname, in het stadje Nieuw-Nickerie gevestigd in het rijstdistrict Nickerie. Op deze foto heb ik mijn feestjurk aan met lange kniekousen voor het jaarlijkse statieportret in een fotostudio vol plastic rozen...Toen ik in Nederland arriveerde woonde we in Sliedrecht. Ik heb me jaren anders en deels onbegrepen gevoeld. Lees het artikel en koop de Libelle!

Het ontstaan van mijn missie

in het artikel wordt ook uitgelegd waarom ik  gestart ben met mijn projecten in Suriname zie Missie en de Sorgh & Hoop kruidenpasta's lees hier meer! Het is maar een kort artikel en ik wil jullie eerlijk bekennen dat mijn ontzetting als kind groot was toen ik besefte dat bijna niemand in mijn jeugd wist waar Suriname ligt. Op school in Suriname leerden wij waar alle steden en rivieren lagen in Nederland en niets over Suriname. Over de 2e  Wereldoorlog wisten wij veel, maar niets over de slavernij, het kolonialisme. In Nederland realiseerde ik me dat men vrijwel niets weet van Suriname. Veel mensen begrepen en  begrijpen niet waarom ik geen kroes haar heb en toch uit Suriname kom. Ik heb mijn leven lang het verhaal verteld over mijn voorouders die als contractarbeiders kwamen uit India. Toen ik uiteindelijk in Rotterdam ging wonen en Suriname deels terugvond in de Toko's wilde ik het verhaal vertellen en het het warme gastvrije Surinaamse gevoel brengen naar een grote groep Nederlanders. Dit is de rode draad geworden in mijn leven. Ik voel het daarbij als een verantwoordelijkheid en voorrecht om iets terug te doen voor mijn geboorteland !

Help ons overleven en wij helpen jou aan een heerlijke, makkelijke maaltijd!

Vergeet de kruidenpasta's niet te kopen in 1 van 91 Jumbo's Kruidenpasta's verkoop

óf online te zoeken bij de Jumbo op Sorgh&Hoop en te laten bezorgen of af te halen bij een Jumbo Pick-up point in je buurt!

Ik heb al veel recepten voor je en boodschappenlijstjes met recepten op de link Hallo Jumbo Sorgh & Hoop


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Wendy Hoeksema
3 jaar geleden

Graag zou ik willen weten wat er in de veganistische kruidenpasta zit voor ingrediënten?
Daar ik puur en zonder pakjes met kunstmatige toevoegingen kook, ben ik erg benieuwd hoe na. Daar ik op latere leeftijd last van mijn darmen kreeg, heb ik stap voor stap mijn kookpatroon verandert .nu veganistisch en puur en eerlijk. Alles van stampot tot Aziatisch. Nee nog geen Surinaams. Dat wordt dus tijd.😊
Jouw verhaal , Sandra sprak me aan in de libelle. Dat je je kracht gebruikt hebt om te ondernemen en je missie uit te dragen. 👍Ik ben een gewone Nederlandse vrouw, woon in Drenthe, vlakbij Assen .
Kan ik de veganistische variant kopen van jou.?
Er is geen Jumbo hier die dit het verkoopt in Assen. Vandaar mijn vraag bij deze.
Heel veel succes en geweldig initiatief.
Chapeau.
Ik hoor er wel van.
Vr. Kruidengroet Wendy Hoeksema