Wist jij dat deze kerrie van groenten in 15 minuten is gemaakt en dat zelfs carnivoren geen vlees missen? Holi Phagwa, het Hindoeïstisch lentefeest nadert en de Nationale Week Zonder vlees 2023 van 6 tot 12 maart. Maak het onderstaande gerecht met onze kerrierub waar je alleen tomaten en uien aan toe hoeft te voegen. Dit gerecht verwarmt, maak je blij en is zooo makkelijk...
Kerrie groenten voor 2 personen

Plan
2 eetlepel kerrierub (el) = 20 g
3 el olie
1 middelgroot ui
100 g tomaat
Zout en peper naar smaak
400 g groenten naar keuze zoals 200 gram gekookte pastinaak, (zoete) aardappel of een mix en 200 gram bladgroenten zoals kool, spinazie, andijvie of boerenkool.
Prep
Snij de groenten , ui en tomaten middelfijn.
Snij de pastinaak, (zoette) aardappel in blokjes.

Plezier
- Verwarm olie in pan met ui en 2 eL kerrierub
- Roerbak 2 minuten en voeg blokjes tomaat toe en sluit pan totdat de tomaat zacht is
- Voeg alle overige groenten toe
- Roerbak 3 minuten op middelhoog vuur.
- Breng op smaak met peper en zout
Psstt...
- Indien je geen gekookte (zoete) aardappel of pastinaak heb snij deze in blokjes en voeg bij de tomaten toe. Sluit de deksel om te garen.
- Boerenkool is vrij stug en ook voorgaren!
- Ook lekker met stukjes sperziebonen of diepvries doperwten 'en gekookte eieren
- Roer diepvriesblad spinazie of gekookte linzen door het gerecht

Serveertip en meer vegan kerries
Heerlijk met rotie , nan of rijst of in een wrap
Serveer er een chutney bij!
Probeer eens met je handen te eten...
Reactie plaatsen
Reacties