Onze projecten in Suriname

Gepubliceerd op 17 maart 2022 om 18:18

Een bijzonder moment als we het kindertehuis Open Poort bezoeken. Guliano, een van eerste kinderen runt met zijn vrouw Ragahel het tehuis. Ze wonen er met hun 5 kinderen. Op de foto in het groen Guliano, hun dochter en ernaast onze dochter Noer.

Natuurlijk bezoeken we de bibliotheek van de heer Sitaldien. Het gaat goed en hij geeft aan dat onderwijzers en leerlingen de literatuur die we hem geschonken hebben lenen voor de boekenlijsten. Ook is hij erg blij met de laptop die we hem hebben geschonken.

Ook onder het huis van mijn moeder zijn er kinderen met wie ik altijd een keer naar het speeltuin ga, boeken lees en verwen met lekkers.

We hebben de oude laptop van onze dochter meegenomen naar Suriname die mijn man gereviseerd heeft. Nadat we goed gekeken hebben waar de nood het hoogst is, belandt het bij deze school, Mulo-West. De jonge directeur en ICT juf zijn heel erg blij hiermee. Ze hebben ook dringend plastic mapjes, A4 papier, woordenboeken, literatuur nodig en oude laptops zijn van harte welkom. We vertrekken blij, want we hebben een beetje kunnen helpen. We zijn vast van plan meer te doen!