Javaanse Saté

Gepubliceerd op 5 mei 2022 om 13:15

4 personen

Onze  nieuwe authentieke Javaanse rub met de echte Indonesische smaak is ideaal om snel en makkelijk overheerlijke authentieke saté of groenten of vis  op tafel te zetten.

Plan

2 El Javaanse Satérub

400 gram (vega)kipfilet

2 El zoete ketjap

1 EL zoute ketjap

Prep

Indien mogelijk van te voren marineren

Snij de filet in stukjes of koop filet in blokjes

Doe de satéstokjes in het water zodat ze niet verbranden tijdens de bereiding

Wrijf de (vega)kipfilet in met de rub en de zoete en zoute ketjap. (Ik doe het hier in een plastic zakje om de kruiden goed in te  masseren.

Rijg aan stokje of zet in zijn geheel op grill

Psstt...

  • Gebruik plakken kip of zalm of groenten
  • Serveer met  een Petjil-Javaanse salade en Javaanse Bami óf als snack met kroepoek.
  • Ook heerlijk om een deel van het vlees te gebruiken voor bami of nasi.

Plezier

Rooster de stokjes kip op een hete grill of barbecue.

Eet de saté met pindasaus óf onze Javaanse salsa.


«