Snelle Kipkerrie óf Tahoekerrie

voor 4 personen

Deze schotel eet je  met rotie, nan of rijst. Ik maak altijd extra veel kipkerrie omdat het ook heerlijk is op een broodje voor de lunch of koolhydraat arm te eten met een omelet. Ik gebruik tegenwoordig een combinatie van biologische kipfilet en champignons. Hierdoor is het gerecht gezonder, eten we meer groenten en minder vlees en wordt het gerecht niet duurder ook al gebruiken we bio kip. Maak van onderstaand gerecht het eventueel een soep door er linzen of kikkererwten en spinazie, water en bouillon aan toe te voegen.

Plan

  • 90 gram Hindoestaanse kerriepasta van Sorgh & Hoop
  • 3 El olijfolie of biologische zonnebloemolie
  • 1 middelgroot ui (ongeveer 100 gram)
  • 1 tomaat (ongeveer 100 gram)
  • 400 gram kipfilet of tahoe in blokjes gesneden
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 Tl zout of meer of minder naar smaak
  • madame Jeanet peper fijngestampt of zwarte peper naar smaak
  • 4 rotieplaten, nan, rijst  of broodjes

Prep

  • Snij de kipfilet of tahoe in blokjes van 1cm x 1 cm
  • Snij de ui in stukjes, middelfijn
  • Snij de tomaat fijn

Plezier

  • Doe de olie in de pan
  • Voeg de ui eraan toe en bak de uien totdat ze glazig zijn
  • voeg de Hindoestaanse kerriepasta toe.
  • Roerbak 2 minuten en voeg de gesneden kipfilet of tahoe toe.
  • Roerbak 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de blokjes tomaat toe.
  • Sluit de pan 5 minuten totdat alles gaar is.
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Warm de rotie , nan of rijst op óf snij de broodjes open!

Psstt....

  • Maak extra saus door meer tomaat toe te voegen.
  • Maak een zachtere smaak door het toevoegen van óf ½ kopje room óf kokosmelk
  • Zoete aardappels of aardappels zijn ook lekker om in het gerecht mee te bakken. Kook deze beetgaar voor in water met zout óf gebruik restjes van de vorige dag
  • Minder vlees? Vervang een deel door plakjes champignons
  • Voeg stukjes sperziebonen  of diepvries doperwten toe voor een eenpansgerecht
  • Roer (diepvriesblad) spinazie of gekookte linzen erdoor
  • Lekker hierbij is een frisse chutney en stukjes komkommer!

«