Dag der Inheemsen

Gepubliceerd op 12 september 2019 om 12:50

Als we in Suriname zijn verlenen we op kleine schaal hulp aan de inheemse bevolking. Zo gaan we met de auto naar Wageningen, wat vooral bekend staat als het rijstcentrum van Suriname. We steken over met de koreaal, houten boot gekapt uit een boomstam naar de overkant en brengen boeken en schrijfmateriaal. Ook bezorgen we pakketten in Apoera. Een gebied in de jungle waar veel indianen wonen. De nationale feestdag voor de inheemse bevolking is belangrijk om de positie van deze groep onder de aandacht te brengen.Wij merken in Suriname dat de Inheemse bevolking graag in eigen gemeenschappen woont en met moeite kan overleven in de moderne maatschappij.

Dag der Inheemsen

Nationale feestdag Jaarlijks op 9 augustus. Sinds 2006 een officiële vrije dag in Suriname. De 'Nationale Dag der Inheemsen in Suriname' op 9 augustus  is een symbool van respect voor het inheemse deel van het Surinaamse volk en een blijk van erkenning.
De Surinaamse indianen zijn de inheemse bevolking van Suriname. De indianen vormen 3,7% van de bevolking. Ze wonen vooral in de districten Paramaribo, Wanica, Para, Marowijne, Saramacca, Commewijne, Nickerie en Sipaliwini. Ze leven van kleinschalige landbouw, visserij en jacht, kunstzinnige nijverheid en toerisme. Veel jongeren trekken naar Paramaribo. De Trio zijn sinds eind jaren 60 van de 20e eeuw overwegend christen. Ook onder de Akuriyo en sommige andere stammen vindt men christenen. De overigen hangen traditionele natuurgodsdiensten aan, waarbij geesten- en voorouderverering een grote plaats innemen.https://nl.wikipedia.org/wiki/Surinaamse_indianen