Petjisalade met snelle wok

Als ik Javaanse-Indonesisiche gerechten eet moet ik oppassen dat ik niet teveel eet omdat het je zooo blij maakt. Mijn oplossing is veel groenten eten zoals deze Petjilsalade van geblancheerde groenten bonen en meestal doe ik er taugé en kool bij.  Spinazie, paksoy en bloemkool zijn er ook heerlijk bij. Ik maak dan een wokgerecht erbij en heb een gezonde en heerlijke maaltijd waar iedereen warm van word!

Plan

  • 4 ons kipfilet, rundvleesreepjes of vleesvervanger
  • 2 El olie om te wokken.
  • 50 gram droge kokos
  • 90 gram Javaanse kruidenpasta van Sorgh & Hoop
  • 3 ons sperziebonen
  • 400 gram spitskool of witte kool
  • 200 gram taugé
  • seroendeng en gefruite uitjes,
  • Pindasaus
  • optioneel gekookte eieren

Prep

  • Kook de groenten beetgaar, nog knapperig. Begin eerst met de bonen, daarna kool in de pan en als laatste 1 minuut de taugé. Spoel koud af en lat uitlekken in een vergiet!
  • Kook 4 eieren hard
  • Maak pindasaus

Plezier

  • Verwarm de olie en voeg de  Javaanse kruidenpasta toe en bak kort
  • Voeg vlees of vleesvervanger toe en roerbak 3 minuten op hoog vuur tot het gaar is Snelle Javaanse Kipfilet
  • Roer droge kokos 2 El gefruite uitjes door het gerecht
  • Doe de gekookte groenten op een mooie schaal met daaroverheen de pindasaus,  stukken ei,  gefruite uitjes en seroendeng
  • Serveer met het wokgerecht
 

 

Pssst...

  • Voor meer saus bij het wokgerecht voeg je 300 ml kokosmelk toe!
  • Eet eventueel met bloemkoolrijst, rijst óf Javaanse Bami óf Surinaamse snelle nasi
  • Voeg er gesneden sperziebonen aan toe samen met de champignons, sluit bij boontjes de pan even af, niet te lang want de boontjes moeten beetgaar zijn!

 

 


«