Bravoe - Gevulde Creoolse soep

voor 4 personen

Een gezonde Creoolse gevulde soep genaamd "Bravoe' met diverse groenten, zoete aardappel, cassave, een bouillon van kippenbouten, varkens- of rundvlees eventueel gecombineerd met vis.

Heerlijk als maaltijdsoep of lunch om lekker warm van te worden.

foto 1

Plan

  • 2 (zoete) aardappels middelgroot
  • 2 pastinaken
  • 1 verse cassave óf zakje diepvries cassave
  • 1 groene banaan
  • 3 ons Tajerblad óf 2 ons gewassen spinazie
  • 2 kippenbouten bio óf 3 ons blokjes kipfilet
  • 45 gram Creoolse specerijenpasta 
  • 2 ons peultjes, sugarsnaps óf oker
  • 1 liter water
  • 1 tl zout of 1 EL groentebouillonpoeder
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 el zonnebloemolie
  • selderie, madame Jeanet peper
  • kokosmelk, 400 ml

Prep: voorbereiding

  • Schil de harde groenten zoals (zoete aardappel), pastinaak
  • en eventueel groene banaan of cassave en snij het in blokjes van 2 bij 2 cm
  • Verwarm de olie en bak in 2 minuten de kippenbouten of -filet samen met de Creoolse specerijenpasta, zout of bouillonpoeder en zwarte peper en voeg 1 liter water toe
  • Gaar de kippenbouten een uur op het vuur, kipfilet 10 minuten.
  • Doe de pan open, haal het vlees van de kip en kook de harde groenten 10 minuten mee. Let op dat het niet papperig wordt. (indien gaar haal je de groenten uit de bouillon en zet apart)
  • Proef de smaak van de bouillon en breng het op smaak met groentebouillon of zout.
  • Voeg er eventueel de kokosmelk aan toe.
  • snij de selderij en peper fijn

Plezier

  • Verwarm de soep totdat het bijna kookt.
  • Voeg de sugarsnaps, peultjes of oker de laatste 5 minuten toe.
  • Voeg vlak voor het opdienen de bladgroenten, zoals tajerblad of spinazie toe
  • Voeg wat selderie toe
  • Serveer de peper er apart bij.

Psstt..

  • Kapot gekookte groenten maken van je soep een brij dus haal deze er op tijd uit!
  • Voor een vegetarisch alternatief vervang je de kippenbouten door champignons en groentebouillon die je gelijk kookt met de harde groenten.
  • Maak de soep dunner door wat water toe te voegen en sterker door meer groentebouillon
  • Aan deze bouillon wordt ook in de klassieke versie gerookte vis of garnalen toegevoegd.

Verse cassave en groene bakbanaan koken

Snij de groene banaan en  cassave in ronde stukken van 5 cm. Haal de schil eraf en kook ze apart in een pannetje met 1/2 tl  zout net gaar!

Diepvries cassave hoef je niet te schillen maar wel te snijden en kan je direct meekoken in de soep!