Het verhaal van Restaurant Sorgh & Hoop

Gepubliceerd op 29 november 2019 om 10:26

In 1994 gestart op de Nieuwe Binnenweg met Sorgh & Hoop. Bij binnenkomst stap je de tropen binnen en zie, ruik, hoor, lees en voel je Suriname en het Caribisch gebied. Kenmerkend zijn de tropische muziek, de kleurrijke aankleding, het multicultureel personeel van analfabeet tot academisch geschoold, de cocktailkaart, de verhalen en exposities over de geschiedenis, de cultuur. Op de menukaart staan eigentijdse Surinaams-Caribische tapas en Javaanse, Creoolse, Hindoestaanse en Creoolse specialiteiten in een nieuw jasje. Foto's uit 2006 van de vestiging Hoek Schiedamse Vest- Witte de Withstraat in Rotterdam. Het restaurant is dicht maar iedereen kan de gerechten nu zelf maken door de Sorgh & Hoop kruidenpasta's en het kook-, cultuurboek Huiskip & Ons Belang.

Een kroonluchter van blikken                                Multicultureel personeel

Cocktails op het terras

De Surinaamse tapaskeuken

Sfeervolle entree en ontvangst

Tropische kunstwerken Rotterdamse kunstenaars

Elke vrijdag club Sorgh & hoop open met dansworkshop door Patrick

Expositie historische foto's in samenwerking met Museum van Volkenkunde Rotterdam.

Collage van Surinaamse kunstenaar Roy Tjin