Vragen en Antwoorden over de marinades 'No Spang Oso Njang'

Gepubliceerd op 11 februari 2019 om 12:15

maak je niet druk, je krijgt lekker Surinaams 'huiseten'

No Spang Oso Njang 

In deze rubriek vragen en antwoorden over de Surinaamse keuken, de marinades van Sorgh & Hoop en alles waar je tegen aan loopt om deze heerlijkheden te maken

 

Vraag: zijn de marinades van Sorgh & Hoop pittig?
Nee, dat zijn ze niet. Wij willen graag dat de kinderen gezond mee-eten. In de Surinaamse keuken zit de peper in een pittig bijgerecht zoals chutney, sambal of stukjes madame Jeanet peper. Dat geven wij er apart bij, zodat ieder het naar smaak kan toevoegen.

Vraag: is er één Surinaamse keuken?
Nee, er zijn er drie! De Javaanse, Hindoestaanse en Creoolse subculturen hebben ieder hun eigen, authentieke keukens behouden. Dit heeft te maken met de koloniale tijd en de politiek van verdeel en heers. Na de slavernij ontstond bij de afstammelingen van de Afrikaanse slaven de Creoolse keuken. Hierna kwamen eerst de Hindoestaanse contractarbeiders naar Suriname, gevolgd door de Javaanse. En al leven deze drie bevolkingsgroepen naast elkaar, zij hebben hun keukens niet gemengd.


Hoe lang zijn de marinades houdbaar?
Gesloten ongeveer een jaar en geopend ongeveer 3 maanden. Ga je het niet op te maken, dan adviseer ik om de helft in te vriezen.

Hoe gezond zijn de marinades?
De marinades zijn puur en eerlijk. Dit betekent dat de ketjap in de marinade biologisch is en de zoetstof honing. Verder is het zoutgehalte laag. Per portie per persoon gebruik je maximaal 20 gram marinade. Dit betekent dat je 1/15 aan de ingrediënten uit een potje binnen krijgt. Om het buiten de koeling gesloten te kunnen bewaren zijn er noodzakelijke conserveringsmiddelen maar gezien de hoeveelheid die je binnenkrijgt is dat minimaal.

 

Heeft u ook een vraag voor Sandra?

 

Laat een berichtje achter op ons contactformulier, de leukste vragen gaan we op de website beantwoorden.

 

Klik hier om bij het formulier te komen