Javaanse Kipfilet in Ketjap

voor 4 personen

Deze Javaanse kip maak je in 10 minuten en kan je voor veel doeleinden gebruiken zoals met kokossaus en boontjes of als basis voor bami of nasi. Ik gebruik tegenwoordig een combinatie van biologische kipfilet en champignons. Hierdoor is het gerecht gezonder en eten we minder vlees. Ook wordt het gerecht door deze combinatie van groente en vlees niet duurder ook al gebruiken we bio kip. Bij Javaans eten strooi ik voor het opdienen altijd seroendeng en gefruite uitjes over het gerecht. Als ik taugé en kiemgroente heb een beetje erover heen. Lekker knapperig en gezond!

voor 4 personen

Plan

  • 90 gram Javaanse Kruidenpasta
  • 300 gram filet van kip óf veggie kip
  • 4 EL olijfolie
  • 1 ui
  • 2 El zoete ketjap
  • 1 El zoute ketjap óf zout

Optioneel:

  • 2 ons lente-uitjes gesneden sperziebonen
  • seroendeng
  • gefruite uitjes

Prep

  • Snij het ui fijn.
  • Snij de kip in blokjes
  • Snij de lente-uitjes en sperziebonen in kleine stukjes

Plezier

  • Verwarm de olie en voeg ui en de kruidenpasta toe en bak kort
  • Voeg de kip of veggie kip toe en roerbak 3 minuten op hoog vuur tot het gaar is
  • Voeg de sperziebonen of lente-uit  en roerbak tot de groenten net gaar zijn.

Pssst...

  • Voor meer saus voeg je 200 ml kokosmelk toe aan het einde.
  • Eet met rijst of Javaanse Bami
  • Rol het in een wrap of omelet en serveer met Surinaamse pindasaus

«   »