Javaans-Thaise schotel

Gepubliceerd op 9 oktober 2019 12:15

Comfortfood wat je goed kan gebruiken op een regenachtige dag. Mijn dochter van indertijd 8 wilde ook zo graag Thais eten maar het was zo pittig dat de tranen over haar wangen rolde. Ik besloot om mijn eigen 'pepervriendelijke versie' te maken zodat zij ook mee kon genieten.

Recept voor 4 personen

Op de foto de kerrieschotel met geroerbakte sperziebonen, aubergine met eetbare bloemen en bruine basmatirijst....wat een gezond feestje!

Plezier

  • Verwarm de olie en voeg de ui, knoflook en marinades toe en bak kort
  • Voeg vlees of andere gerechten zoals tahoe, garnalen, inktvis en roerbak 3 minuten op hoog vuur tot het gaar is
  • Voeg de champignons toe en roerbak nog 3 minuten
  • Voeg de kokosmelk toe
  • Breng op smaak met vissaus of zout.
  • Strooi de koriander erover

Pssst...

  • Voor meer saus voeg je meer kokosmelk toe aan het einde, indien het niet sterk genoeg is voeg je wat meer marinade toe.
  • Eet met rijst, rijstmie of bami of bruine rijst of boelkoolrijst
  • Voeg er gesneden sperziebonen aan toe samen met de champignons, sluit bij boontjes de pan even af, niet te lang want de boontjes moeten beetgaar zijn!
  • Serveer er sperziebonen of aubergine bij wat je roerbakt met knoflook, olie, zout en op het laatst roer je er wat sesamolie door.

 

Dit gerecht is een combinatie van een Thaise kruidenpasta met de verse Javaanse kruidenpasta van Sorgh & Hoop. Omdat Thaise kruidenpasta's vaak te pittig zijn voor het hele gezin meng ik het. De kruiden zoals laos, sereh en gember zitten in beide pasta's en zijn belangrijke ingrediënten in de Aziatische keuken.

Plan

Haal in huis:

  • 1 volle El Javaanse marinade 'Tante Julie' van Sorgh & Hoop
  • 1 volle El Thaise kerriepasta maar minder of meer naar smaak. Ik gebruik hier de rode Thaise kerriepasta
  • 300 gr filet van kip of een combinatie met garnalen en inktvis
  • 2 ons champignons
  • 3 EL olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 300 ml kokosmelk
  • vissaus of zout naar smaak
  • 50 gram verse koriander (optioneel)

Prep

  • Snij het ui fijn en de knoflook fijn.
  • Snij de kip in blokjes
  • Snij de champignons  stukjes
  • Snij de koriander fijn

 


«   »