Javaanse Saté van kip, salade en bloemkoolrijst

Gepubliceerd op 28 mei 2019 om 20:43

Voor 2 personen

Dit Javaans feestje geeft je het ultieme zomergevoel. Hier krijg je het geheim van een fantastische saté die je nooit meer gemarineerd hoeft te kopen. Koop je kip gesneden in blokjes of snijd het, marineer het en zet het weg in zakjes in de diepvries. Bij gebruik de avond tevoren uit de vriezer halen!

Plan

Haal in huis:

  • 1 1/2 El Javaanse marinade 'Tante Julie' van Sorgh & Hoop
  • 250 gram filet van kip
  • 1 El zoete ketjap
  • 1 El zoute ketjap
  • bakje Seroendeng
  • bakje gefruite uitjes
  • bakje pindasaus
  • 2 ons bloemkoolrijst
  • 1 komkommer

Prep (een avond van tevoren)

  • Snij de kip in blokjes (niet te groot)
  • Voeg bij de kip 1 El Javaanse marinade
  • voeg hierbij 1 El zoete en zoute ketjap
  • dek af en zet in de koelkast

Plezier

  • Zet 6 satéstokjes in een bak water (hierdoor branden ze niet op de barbecue)
  • Verwarm de tafelgrill óf barbecue
  • Rijg de stokjes met kip
  • Verwarm de pindasaus en voeg 1/2 EL Javaanse marinade en zoete en zoute ketjap naar smaak toe.
  • Snij de komkommer in mooie lange stukken
  • Doe de bloemkoolrijst in een vergiet en spoel met kokend water
  • Leg de bloemkoolrijst op een mooie schaal met hierop de saté , hierover pindasaus, komkommer, Seroendeng en gefruite uitjes.

Pssst...

  • Heerlijk hierbij is een petjilsalade. Een Javaanse salade van gekookte goederen, een ei, pindasaus, seroendeng en gefruite uitjes!
  • Is je pindasaus te dik, voeg meer kokosmelk toe aan het einde, indien het niet sterk genoeg, voeg wat meer Javaanse marinade toe.
  • In plaats van stukjes kip kan je ook kippenborst inkerven en insmeren met de Javaanse marinade
  • Natuurlijk kan je ook gewone rijst erbij eten
  • Rijstmie is ook handig en lekker. Dit wel je in kokend hete water totdat het gaar is maar niet te zacht

«   »