Javaanse kip met kokos

Gepubliceerd op 5 mei 2019 15:53

Voor 4 personen

Wil je comfort food, snel en makkelijk. Zorg dat je de ingrediënten voor dit gerecht altijd in huis hebt. Als ik dit gerecht maakt tijdens een proeverij begrijpen de mensen niet dat je dit in 10 minunten kan maken. Mijn man en kinderen zijn dankbaar en ik zorg stiekem altijd voor verborgen groentehapjes zoals sperziebonen die ik op het laatst toevoeg en lekker beetgaar zijn.

Plan

Haal in huis:

  • 2 El Javaanse marinade 'Tante Julie' van Sorgh & Hoop
  • 300 gram filet van kip
  • 2 ons champignons
  • 3 EL olijfolie
  • 1 ui
  • 1 El zoete ketjap
  • 1 El zoute ketjap
  • 300 ml kokosmelk
  • bakje Seroendeng
  • bakje gefruite uitjes

Prep

  • Snij het ui fijn.
  • Snij de kip in blokjes
  • Snij de champignons  stukjes

Plezier

  • Verwarm de olie en voeg de ui en marinade toe en bak kort
  • Voeg vlees toe en roerbak 3 minuten op hoog vuur tot het gaar is
  • Voeg de champignons toe en roerbak tot de groenten net gaar zijn
  • Voeg kokosmelk toe
  • Voeg zoet en zoute ketjap toe

Pssst...

  • Voor meer saus voeg je meer kokosmelk toe aan het einde, indien het niet sterk genoeg is voeg je wat meer mariande toe.
  • Eet met rijst, rijstmie of bami.
  • Rol het in een wrap of omelet en serveer met Surinaamse pindasaus en taugé
  • Maak een vegetarische Javaanse roerbak met een combinatie van blokjes tahoe, bonen en paddenstoelen en volg hetzelfde recept.
  • Voeg er gesneden sperziebonen aan toe samen met de champignons, sluit bij boontjes de pan even af, niet te lang want de boontjes moeten beetgaar zijn!

«   »