Hele Dorade of Zeebaars in de oven

Gepubliceerd op 18 februari 2019 11:39

Voor 2 personen

Mijn visboer ziet mij graag komen. Tijdens het wachten op mijn beurt geef ik recepten en adviezen over snelle, lekkere gerechten. Ik moet toch een keer om commissie gaan vragen...

Dit gerecht geeft je het gevoel van dankbaarheid omdat de pure smaak van vis je verwarmt van binnen. Eet het ook met de hand en word blij!

Plan

  • 1 hele Zeebaars of Dorade of 2 zalmmoten
  • 2 a 3 El Javaanse marinade 'Tante Julie' van Sorgh & Hoop
  • 2 EL zoete ketjap, is ketjap manis, voorkeur voor biologisch
  • 2 El zoute ketjap, is ketjap asin, voorkeur voor biologisch

Prep

doe ik in de ochtend of de avond ervoor

  • Wrijf in een ovenschaal de vis of zalmmoten in met ongeveer 2 EL Javaanse marinade.
  • Sprenkel er 2 El zoute en 2 El zoute ketjap over. Voorkeur voor biologische van Yakso.
  • Sluit de ovenschaal het af met aluminiumfolie.
  • Doe het 30 minuten op 200 graden in de oven.
 
 

 

Plezier

lekker in 10 minuten met z’n allen genieten van de maaltijd

  • Haal voor het opdienen de folie eraf. Schenk de  saus in een kommetje.
  • Rooster eventueel de vis in 10 minuten af op 200 graden.
  • Wil je meer saus? Voeg dan 200 ml kokosmelk toe aan de saus en warm het in de magnetron.
  • Dien de hele vis op in een mooie schaap of plank.
  • Haal de stukken filet zo van het graad af en doop het in de saus.

Pssst…

  • De zalmmoten kan je ook bakken in een (grill)pan of op je contactgrill.
  • Maak een salade van rauwe groenten zoals radijs, komkommer, fijngesneden witte kool en worteltjes. Doe door de rauwe groenten een snufje zout, sap van 1 citroen of azijn, 1 tl honing, 1 tl sesamolie en eventueel 1 tl chilisaus.
  • Serveer deze salade met gefrituurde  uitjes en seroendeng.
  • Eet er rijst of bami bij
  • Roerbak witte kool smaakt er goed bij!


Jang Switie - Eet smakelijk!

 

«   »